Bakan Yılmaz, Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Azerbaycan ile her alanda ilişkimiz stratejik seviyede. Bu stratejik seviyeyi şimdi eğitim alanına da taşımak istiyoruz." dedi.
Bakan Yılmaz, Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Azerbaycan ile ilişkilerin stratejik seviyede olduğunu belirterek, "Bu stratejik seviyeyi şimdi eğitim alanına da taşımak istiyoruz." dedi. 

Resmi temaslar için Ankara'ya gelen Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov ile Bakanlık Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda görüşen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan halkının, Türk milletinin kardeşi olduğunu ifade etti.

İki ülke arasında her alandaki ilişkileri daha da ilerletmek istediklerinin altını çizen Yılmaz, eğitim alanındaki iş birliğini geliştirmek için de büyük sorumluluk taşıdıklarını vurguladı. Eğitim alanında büyük adımlar atıldığını aktaran Yılmaz, ancak yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in iki ülke için "bir milletin iki devleti" sözlerini anımsatarak, iki ayrı bakanlık olarak eğitim alanına ilişkin önemli görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

İki ülkenin yükseköğretim, mesleki eğitim ve diğer eğitim konularında her türlü iş birliğini yapacaklarını bildiren Yılmaz, konuk bakanın teklifi üzerine her yıl bakan yardımcılarının, bakanlar toplantısı öncesinde sorunların çözümü için bir araya geleceklerini aktardı.

Yılmaz, Azerbaycan ile her alanda ilişkinin stratejik seviyede olduğunu vurgulayarak, "Bu stratejik seviyeyi şimdi eğitim alanına da taşımak istiyoruz. İstiyoruz ki Azerbaycanlı ve Türkiye'deki evlatlarımıza daha iyi bir eğitim verelim ve dünya ile rekabette öne geçebilsinler." diye konuştu.

İsmet Yılmaz, Azerbaycan'a, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhuriyeti'ne verdikleri destek için de teşekkür etti.

Cabbarov da Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin dünyada diğer ülkeler arasında örneğinin bulunmadığına dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin herhangi bir sınır olmadan devam etmesi temennisinde bulundu.

Bugün Haydar Aliyev'in adını taşıyan okulu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Cabbarov, bu okulda eğitim gören Türk gençlerinin ne kadar kaliteli eğitim aldıklarına yerinde şahit olduklarını kaydetti.