Bakan Yumaklı Konya’da! Gıda fiyatlarındaki artış hakkında konuştu

Konya’da bugün bir dizi program gerçekleştirecek olan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Bakan Yumaklı Konya’da! Gıda fiyatlarındaki artış hakkında konuştu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bugün bir dizi program gerçekleştirecek olan Bakan Yumaklı, Konya Tarım Fuarı’nın da açılışını gerçekleştirecek.

‘ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Konya İl Başkanı Angı, " Seçim çalışmalarımıza adaylarımızla ve vekillerimiz ile birlikte çalışmaya başladık. Ekip ve uyumun Konya'mızdaki 22 yıldır ne hizmetler yapıldığına şahitsiniz. Bizler hizmetlerimize ve üretmeye daim oldukça devam edeceğiz. Bugün Konya’yı ziyaret eden Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

‘TARIMDA KATKISI BÜYÜK’

Konya’da yapılan tarım yatırımlarda Bakan Yumaklı’nın katkısının büyük olduğunu ifade eden Uğur İbrahim Altay, “Bugün kıymetli bakanımızı ağırlıyoruz. Konya’ya özel ilgisini biliyoruz. Konya birçok özelliğiyle öne çıksa da tarım da büyük katkısı var. Bakanlığımızın da bu konuda çok önemli desteği var. Çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki dönem Çiftçi Eğitim Merkezi’nin faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçen dönem Konya için bereketli bir dönem geçirdi. Çünkü hep birlikte çalıştık. Tekrar bakanımızı şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

bakan-yumakli-konyada-gida-fiyatlarindaki-artis-hakkinda-konustu.jpg

‘KONYA PARLAYAN BİR YILDIZ OLACAK’

Bakan Yumaklı, sözlerine şu şekilde başladı; “Mevlana’nın, hoşgörünün şehri Konya’da olmaktan memnuniyet duyuyorum. Konya Cumhuriyet’in marka şehirlerinden biri. Türkiye Yüzyılı’nın da parlayan bir şehri olacak. Sadece Konya’da değil, dünyada da hem kendi ismini hem de şehrin ismini duyuruyor. Konya 31 Mart akşamı yine Uğur İbrahim Altay diyecek. Teşkilatımızın çok değerli mensuplarına şimdiden kolaylıklar diliyorum.”

‘KONYA’YA AYRI BİR ÖNEM VERDİK’

Bakanlık olarak Konya’nın tarım ve hayvancılıkta olan üretimine destek verdiklerini vurgulayan Yumaklı, “Konya, bakanlığımız için önemli şehirlerden biri. Konya Türkiye’nin gıda ihtiyacını karşılayan şehirlerden birisi. Konya’ya ayrı bir önem verdik. Bunun için 189 milyar liralık yatırım yaptık. Konya tarımın başkenti. Büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için birçok çalışma yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Önümüzdeki dönem Konya yaptığı yatırımlarla daha fazla ön plana çıkacak. Üretim yapan, üretim yapmak için gayret eden üreticilerimize teşekkür ediyoruz.“ dedi.

‘FİYAT ARTIŞININ SEBEBİ ÜRETİM SIKINTISI DEĞİL’

Bakan Yumaklı, son zamanlarda artan gıda fiyatları hakkında konuşarak, şu ifadelere yer verdi; “Yaşanmış olan fiyat artışlarının sebebi üretim sıkıntısı değil. Bununla alakalı Ticaret Bakanlığımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fiyatların suni bir şekilde yukarıya çıkarılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ne hayvansal ne de bitkisel üretimde herhangi bir eksiklik söz konusu değildir. Fiyat artışlarına bu sebep değildir. Fahiş fiyat uygulamakla alakalı eylemle bulunanlara da gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Haksız kazanca yol açacak bir eyleme izin vermeyeceğiz.”

 Muhabir
Etiketler :