Bakan'dan Irak açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Irak'a olan desteğimizi artıracağız. Dün akşam Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Mesut Barzani ile görüştü. Ben de Neçirvan Barzani ile görüştüm" dedi.
Bakan'dan Irak açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Irak'a olan desteğimizi artıracağız. Dün akşam Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Mesut Barzani ile görüştü. Ben de Neçirvan Barzani ile görüştüm" dedi.

Çavuşoğlu, Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen "AK Parti İl Dış İlişkiler Toplantısı"nın ardından gazetecilerin sorusu üzerine, DAİŞ'in Kerkük'e saldırdığını, bölgede hala tehdidin sürdürdüğünü söyledi.

Peşmerge dahil Irak'ın güvenlik güçlerine desteklerinin artırmalarının gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, Irak ordusunun yapılanması gerektiğini, bu konuda adımların bir an evvel atılması gerektiğini söyledi.

Irak'ta tek mezhebe ya da etnik gruba bağlı güvenlik güçleri değil, herkesi kapsayacak şekilde güvenliğin olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Irak'a olan desteğimizi artıracağız. Dün akşam Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Mesut Barzani ile görüştü. Ben de Neçirvan Barzani ile görüştüm. Bölgede DAİŞ ve diğer tehditlere karşı her zaman Peşmerge'nin, Irak ve Erbil'in yanında olduğumuzu söyledim. Irak'ta ilişkilerin gelişmesi için yeni bir sayfa açtık. Irak'ın kendi içerisinde huzura kavuşması için ve daha önce dışlanan toplumların tekrar kazanılması için dost bir şekilde desteğimiz devam ediyor."

Erbil ile Bağdat arasında köprülerin güçlenmesi için her iki tarafa dost bir şekilde tavsiyelerini söylediklerini aktaran Çavuşoğlu, bu konuda etkilerinin bulunduğunu, her iki tarafında iyi niyetle dost bir şekilde yaklaştıklarını bildiğini dile getirdi.

Çavuşoğlu, "Bize güveniyor, biz de zaten bu konudaki düşüncelerimizi Irak'ı seven ve Irak halkını kardeş gören ve sadece Irak'ın kalkınmasını isteyen bir büyük ülke olarak yaptığımız için etkisi de var" diye konuştu.