Bakanlar Akdağ ve Eroğlu’ndan Başkan Sekmen’e ziyaret

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.
Bakanlar Akdağ ve Eroğlu’ndan Başkan Sekmen’e ziyaret

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Erzurum'da gerçekleştirdiği yatırımların açılışları için kente gelen Bakanlar Akdağ ve Eroğlu, Başkan Sekmen ile görüştü. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Sekmen, "Bakanlarımızı belediyemizde ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum" dedi.

Yatırımlardan ötürü Hükümete teşekkür eden Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Ülkemiz ve şehrimize yatırımlar yapan Hükümetimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum. Bu ziyareti fırsat bilerek Bakanımızdan bazı isteklerimiz olacak. Bu taleplerimiz şöyle; şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan Çat Barajı Bakanlık tarafından yapılmış ve belediyemize verilmiş bulunmaktadır. Ama Doğu Anadolu'nun merkezi konumunda olan Erzurum'un ekonomik bakımdan sıkıntıları fazla. Geliri yüzde 92 oranıyla genel bütçeden karşılanıyor. Ancak yüzde sekizini yerelden karşılayabiliyoruz. Bunun için baraj yapılıp devredilirken bir şart konmuş. Baraja 138 milyon TL bir değer biçilmiş. Arkasından da şöyle bir şart konmuş, suya yapılacak her miktar zam oranında barajın bedeli o oranda artırılır. Tabi bugüne kadar bir ödeme söz konusu olmamış. Gerek İl Özel İdare gerekse bizim tarafımızdan yapılmış göletlerimiz var. Şöyle bir teklifimiz var. Bunların geneli büyük göletler. Devlet Su İşleri tarafından yapılması gerekirken bölgenin acil ihtiyaçları nedeniyle Belediyemiz tarafından yapıldı. Acaba bir takas yapabilir miyiz? Bu şekilde bir talebimiz var."

Başkan Sekmen, konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'ndan Panorama Müzesi talep etti. Sekmen, "Bir Panorama Müzesi talep ediyoruz. Biz beş tane şehitliğimizi yaptırdık. Yanıkdere Şehitliğimizle ilgili sizin bir projeniz var. Dedik ki, Bakanlığımız bunu gündemine almış yapabilir. Bu nedenle bunu gündeme taşıyorum. Erzurum'da yirmiyi aşkın tabyamız var. Aziziye Tabyamız sizin tarafınızdan yapılıyor. Diğerlerin de mutlaka yatırım programına alınmasını istiyoruz. Bu tabyaların bakımları yapılmazsa, o güzelim tabyalar tahribe uğrayabilir." şeklinde konuştu.

BAKAN EROĞLU'NDAN BAŞKAN SEKMEN'E HİZMET TAKDİRİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çalışmalarından ötürü Başkan Mehmet Sekmen'i takdir etti. Bakan Eroğlu, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibinin yaptığı çalışmaları takdirle takip ediyoruz. Tebrik ediyorum. Zaten kendisi de son derece tecrübeli, hem İstanbul'da ilçe belediye başkanlıkları hem milletvekilliği hem de şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan çok değerli tecrübeli bir Başkanımız. Kendisiyle İstanbul'da birlikte, beraber çalıştık. Gece-gündüz çalışan, mesai mefhumu tanımayan bir kardeşimizdir. Ekibini de yakinen tanıyoruz. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Başkanımızın tekliflerini, sunduğu dosyaları özellikle dikkate alacağız. Şehitler ormanı için talimat verdik. Bir kısım tabyaları biz yapıyoruz ama bu işin sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı'dır. Sayın Bakanımıza söyleyelim, onların yapması daha uygun. Yapamazlarsa biz yaparız. Dere ıslahlarıyla ilgili DSİ ile ESKİ birlikte çalışma yapsın. Hangisi acilse, aciliyet sırasına göre yapsınlar. Çünkü hepsine birden temel atarsak bunun bitme sırası uzar. Aciliyet durumuna göre grup grup yapalım. Özellikle Bölge Müdürüm ile ESKİ Genel Müdürümüz beraber çalışma yapsınlar. Öncelik sırasına göre yapsınlar. Diğer konularda da arkadaşlar notlarını aldılar değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakanlar Akdağ ve Eroğlu’ndan Başkan Sekmen’e ziyaret

Bakanlar Akdağ ve Eroğlu’ndan Başkan Sekmen’e ziyaret

Bakanlar Akdağ ve Eroğlu’ndan Başkan Sekmen’e ziyaret

Bakanlar Akdağ ve Eroğlu’ndan Başkan Sekmen’e ziyaret

Bakanlar Akdağ ve Eroğlu’ndan Başkan Sekmen’e ziyaret

Bakanlar Akdağ ve Eroğlu’ndan Başkan Sekmen’e ziyaret

Kaynak: