Bakanlar patlama bölgesinde

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, maden ocağında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 işçinin de yaralandığını söyledi. Bakan Dönmez ilk tespitlere göre grizu patlaması olduğunu söyledi.
Bakanlar patlama bölgesinde

Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı, gelişmelerin tüm kurumlar tarafından takip edildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgeye intikal etmiştir." denildi. Maden ocağı patlaması nedeniyle bölgede bulunan Bakanlar açıklamada bulunuyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Burada bir sahra hastanesi oluşturuldu. 110 işçi çalışıyordu. Üst katta olanlar çıktı. 49 kardeşimiz vardı yer altında. Şu ana kadar hastaneye 28 kardeşimiz intikal etti. 14 kardeşimiz hayatını kaybetti.

Maden ocağı patlaması nedeniyle bölgede bulunan Bakanlar açıklamada bulunuyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

14 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

2 ambulans uçak Zonguldak'taki havalimanına intikal ettirildi. Burada bir sahra hastanesi oluşturuldu. 110 işçi çalışıyordu. Üst katta olanlar çıktı. 49 kardeşimiz vardı yer altında kaldı. Şu ana kadar hastaneye 28 kardeşimiz intikal etti. 14 kardeşimiz hayatını kaybetti.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE GRİZU PATLAMASI!

Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise "Yangın tüplerinin aşağı gittiğini gördük, yangın mı var?" şeklindeki soruya, "Hayır arkadaşlar, şu ana kadar böyle bir durum yok. Yangın tüpleri tedbir amacıyla gönderiliyor" diye cevap verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanlığı tarafından Bartın'daki maden ocağı patlamasıyla ilgili bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip ettiği bildirildi.

ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA BAKANLAR BÖLGEDE

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip etmektedir.

Maden ocağı patlaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla bölgeye intikal etmiştir.

İlgili Haberler