Bakanlıktan Malatya’daki orman köylülerine 9,6 milyon TL katkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.
Bakanlıktan Malatya’daki orman köylülerine 9,6 milyon TL katkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 9,6 milyon TL kredi desteği verildi.

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) bu projelerin devam ettiği Malatya'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 9,6 milyon TL kredi desteği verildi. Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Malatya'da da güneş enerjisi, fenni arıcılık, süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu gibi konularda orman köylülerine 9,6 milyon TL kredi desteği sağladı. Bin 600 aileye güneş enerjisi, 118 aileye fenni arıcılık, 392 aileye süt sığırcılığı ve 81 aileye süt sığırcılığında olmak üzere toplam 2 bin 191 aileye 9 milyon 670 bin lira kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Malatya'daki 270 aileye toplam 700 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.

Bakanlıktan Malatya’daki orman köylülerine 9,6 milyon TL katkı

Kaynak: