Bakıcı hakkında yakalama emri kaldırıldı

Ergenekon davasında sanıklardan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkında, yakalama emrinin kaldırılması ve yurt dışına çıkmasının yasaklanması kararı alındı.
Bakıcı hakkında yakalama emri kaldırıldı

Ergenekon davası kapsamında ilk kez savunma yapan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, "Suçlamaları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ağır bir itham olarak gördüm. Terörist suçlamalarını kabul etmediğim ve açılan soruşturmaların kumpas olduğuna inandığım için teslim olmadım" dedi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ses ve görüntü kaydı yapılan duruşmada savunması alınan Bakıcı, Türkiye Cumhuriyeti'ne duyduğu sevgi, bağlılık ve saygı gereği ifade vermek istediğini belirtti.

Adaletin, kapatılan özel yetkili mahkemelerden ibaret olmadığına inandığını kaydeden Bakıcı, "Devlet katındaki en yetkili kişilerin bu davaların kumpas olduğunu açıklaması, davalara esas olan delillerin sahte olduğunun ortaya çıkması ve yargının da bunu kabul etmesi nedeniyle, adalete güvenilmesi gerektiğinin sorumluluk bilinciyle duruşmaya geldim" dedi.

İddianamedeki suçlamaların hiçbirinin doğru olmadığını ve bu suçlamalardan alnının akıyla, gerçeklerin ortaya çıkmasını ümit ederek beklemeye karar verdiğini anlatan Bakıcı, "Suçlamaları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ağır bir itham olarak gördüm. Terörist suçlamalarını kabul etmediğim ve açılan soruşturmaların kumpas olduğuna inandığım için teslim olmadım. Ancak yurtiçinde olmama rağmen bazı basın yayın organları yurt dışına kaçtığımı yazdı" şeklinde konuştu.

Duruşmada beyanı sorulan sanık Bakıcı'nın avukatı Mahir Işıkay da, kumpas olduğunu belirttiği diğer davalar gibi bu davanın da ihbar mektuplarıyla oluşturulduğunu, tüm taleplerine rağmen ihbarcının ortaya çıkartılmadığını ve böylece ihbarların sahteliğinin ortaya çıktığını söyledi.

Avukat Işıkay, hakkında yakalama emri olan müvekkili Bakıcı ile ilgili bu kararın kaldırılması ve müvekkilinin beraatine karar verilmesini de talep etti. 

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bakıcı hakkındaki yakalama emri ile duruşmalara gelme zorunluluğunun kaldırılmasına, Bakıcı'nın yurt dışına çıkmasının yasaklanmasına hükmederek, duruşmayı 15 Temmuz'a erteledi.