Bakır Kablo çetesi tutuklandı

Muğla'da Menteşe İlçesi'nde yapımı devam eden Tıp Fakültesi Hastanesi inşaat alanından 10 ton bakır kablo hırsızlığını gerçekleştiren zanlılar Muğla polisinin 7 aylık süren çalışması sonucu ortaya çıkarıldı.
Bakır Kablo çetesi tutuklandı

Menteşe İlçesi'nde yapımı devam eden Tıp Fakültesi Hastanesi inşaat alanından Şubat ayında piyasa değeri 250 bin TL olan 10 ton bakır kablo çalındı. Hırsızlık olayının aydınlatılması amacıyla Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda olayın profesyonel bir şekilde gerçekleşmesi ve faillerin tespit edilememesi sonucu başka illerdeki kablo hırsızlıkları inceleme altına alındı. İncelemelerde İzmir, Manisa, Afyon, Samsun'da gerçekleşen ve failleri bulunmayan kablo hırsızlığı yönteminin Menteşe'de de aynı şekilde uygulandığını tespit edildi. Bu tespit üzerine hırsızlık olaylarının yaşandığı bölgelerdeki MOBESE kayırları ekipler tarafından inceleme altına alındı. Yaklaşık 700 saati bulunan görüntülerde 5 aracın hırsızlık olaylarında kullanıldığı tespit edildi. Araç sahiplerinin kimliklerinin belirlenmesinin ardından bu kişiler ekipler tarafından yakın takibe alındı. Takip altına alınan kişilerin çete üyeleri ile bağlantısının bulunduğunun tespit edilmesinin ardından başlatılan çalışmalar yaklaşık 7 ay sonra tamamlandı.

İstihbarı çalışmaların tamamlanmasının ardından Antalya'da bir otelde oldukları tespit edilen H.O., F.O., H.O., M.U.B., İ.B., N.H. ve E.S. Muğla polisi tarafından gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla'ya getirilen zanlılar ifadeleri alındıktan sonra hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildiler. İlk olarak Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren zanlılar tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Tutuklanan 7 kişinin akıllı telefon kullanmadıkları ortaya çıkarken, hırsızlık olayını gerçekleştirmeden 2 saat önce ve hırsızlık olayının gerçekleşmesinden iki saat sonraya kadar telefonlarını kapalı tuttukları öğrenildi. Türkiye'nin birçok bölgesinde de aynı yöntem ile gerçekleşen hırsızlık olaylarının faillerinin de aynı ekip olup olmadığı Muğla polisi tarafından araştırılıyor.

Bakır Kablo çetesi tutuklandı

Kaynak: