Bakıra ilgi ilçenin son kalaycısını sevindiriyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kadınların bakır mutfak eşyalarına olan ilgisi, unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan ilçenin tek kalaycısının fazla mesai yapmasına neden oluyor.
Bakıra ilgi ilçenin son kalaycısını sevindiriyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kadınların bakır mutfak eşyalarına olan ilgisi, unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan ilçenin tek kalaycısının fazla mesai yapmasına neden oluyor.

Nüfusu 250 bine ulaşan Siverek ilçesinde 30 yıldır çalışan Hamza Salkım (48) ilçenin tek kalaycısı olarak hizmet veriyor.

Son dönemde ev hanımlarının mutfakta bakır kapları tercih etmesi, kalaycı ustası Salkım'ın yüzünü güldürüyor.

Özellikle bağ bozumu zamanı olması dolayısıyla işleri daha da yoğunlaşan Salkım, verilen siparişleri yetiştirebilmek için gece de çalışıyor.

Diziler bakır kaplara ilgiyi artırdı

Salkım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakıra olan ilginin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Televizyonlarda çok izlenen dizilerde yer alan şark mutfağının bakır kaplara ilgiyi artırdığını anlatan Salkım, "Vatandaşların bakır kap kacağa yönelmesinin nedenlerinden biri, dizilerde şark mutfağının gösterilmesidir. Son 2 yıldır vatandaşlar bakır su ve ayran tası, bakır sini, bakır yoğurt kabına yöneldi." dedi.

Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde yaşayan Sivereklilerin de bakır ev gereçleri siparişi verdiklerini belirten Salkım, "Hal böyle olunca bizim de işler açıldı. Özellikle bağ bozumu zamanında bakır kazanlar kullanılıyor. Çevre ilçelerde de kalaycı olmadığı için gece de kalay yapmak zorunda kalıyorum." diye konuştu.