Bakkal hesabı şaşırdı!

Bakkal hesabı şaşırdı!

Torku Konyaspor'un eski teknik direktörü Mesut Bakkal bir gazeteye verdiği özel ropörtajda, 7 milyon nüfuslu Ankara'da stadyum yok. 500 bin nüfuslu Konya'da dünyanın en güzel statlarından biri var" dedi.

 

Gittiği şehre hemen ısınan, kısa bir süre içinde de o şehirle ilgili övgü dolu açıklamalar yapan Gençlerbiliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, bir gazeteye verdiği röportajda Konyalıları kızdıracak açıklamada bulundu. Ankara'yı överek sözlerine başlayan tecrübeli teknik adam, Konya nüfusunu küçülterek büyük bir gafa imza attı. Ankara'da futbolun coşkulu yaşanması gerektiğini dile getiren Mesut Bakkal, "Güzel stadyumlara insanlar gidiyor artık. 7 milyon nüfuslu Ankara'da stadyum yok. 500 bin nüfuslu Konya'da dünyanın en güzel statlarından biri var. Ankara'nın bu kadar güçsüz kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Futbolu coşkulu yaşanması gereken bir kent burası. Ben hep söylemişimdir. Belki bir gelişme olabilir ama ilk stat buraya yapılmalıydı. Hatta milli takım maçlarını burada oynamalı. Kentteki futbol ateşini bu tesisler harekete geçirir" ifadelerini kullandı. Sadece Selçuklu ilçesinde 600 binden fazla insanın yaşadığını unutarak Konya nüfusuna 500 bin kişi diyen Bakkal'ın bu açıklamaları büyük tepki çekti.

BAKKAL, ANKARA’YI BÜYÜLTTÜ KONYA’YI KÜÇÜLTTÜ

Mesut Bakkal aynı zamanda bu açıklamasıyla Ankara nüfusunu Konya’nın 10 katından fazlaymış gibi gösterdi. Hâlbuki Konya 2 milyon 250 bin nüfusuyla Ankara’dan sonra gelen en kalabalık şehirler arasında yer alıyor. Ankara ise 7 milyon değil 5 milyon 150 bin kişilik nüfusa sahip. Bu farkla bile Gençlerbiliği’nin sattığı passolig sayısı 5 bin iken Torku Konyaspor 70 bin passolig satışıyla Anadolu takımları arasında lider oldu. Konyalı vatandaşlar Mesut Bakkal’ın nüfus ile değil taraftar sayısına göre takımları değerlendirmesi gerektiğini savundu. 

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER