Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde "Kültür ve Sanat Şenliği"

Lisenin 5. ve 6. sınıf öğrencileri, iki aylık robotik kodlama eğitimi sonrasında yaptıkları projeleri sergiledi
Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde "Kültür ve Sanat Şenliği"

BAKÜ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı Bakü Türk Anadolu Lisesi 5. ve 6. sınıf öğrencileri, iki aylık robotik kodlama eğitimi sonrasında yaptıkları projeleri sergiledi.

Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi.

Etkinliğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mahmut Ağırman, büyükelçilik çalışanları, Bakü'deki Türk kurum ve kuruluşların yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Şenlikte öğrenciler tarafından açılan stantlarda fen ve teknolojiyle sosyal bilimler alanlarında çeşitli sunumlar yapıldı.

Müzik ve dans gösterilerinin de sergilendiği etkinlikte, 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin robotik kodlama ile hazırladığı araçlar büyük ilgi gördü.

Davetliler, çizgi izleyen, engelden kaçan, sese yönelen, ateş ve dumana yanıt veren, kalp atışını dinleyen araçları ilgiyle izledi.

Okulda robotik kodlama eğitimi veren Fen Bilgisi Öğretmeni Aziz Cemal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ay önce başladıkları çalışmalarda büyük mesafe katettiklerini söyledi.

Robotik kodlama konusunda 67 öğrenciye eğitim verdiklerini bildiren Yılmaz, "Eğitimimiz başarılı oldu. Çocuklar kendi düzeylerinden de yüksek seviyede kodlama yapmayı başardı. Araçlar amatör fakat 5. sınıf öğrencileri için çok iyi düzeyde. Arduino programlama dilini kullanarak kendi düzeylerinin çok çok üstünde robotlar yapan çocukların önümüzdeki yıl çok daha gelişmiş ürünler çıkaracaklarından eminim." dedi.

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (Teknofest) katılmayı planladıklarını belirten Yılmaz, "Özgün, gelişmiş, yapılmamış ve denenmemiş olanı yapana kadar devam edeceğiz. Hedefimiz Teknofest." şeklinde konuştu.








Kaynak: