"Bal ve Arı Ürünleri Günleri"

TAB Başkanı Şahin:- "Birkaç yıldır TV kanallarında bir bal furyası yaşanıyor. Tüketicinin yanıltıldığını, bal üreticilerinin emeklerinin heba edildiğini görüyoruz. Bu nedenle her türlü platformu kullanarak halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz"
"Bal ve Arı Ürünleri Günleri"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğince (TAB) İstanbul'da "Üreticiden Tüketiciye Bal ve Arı Ürünleri İstanbul Günleri" gerçekleştirilecek.

TAB açıklamasına göre, Türkiye'nin dört bir yanından bal üreticilerinin katılacağı etkinlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denetiminde 5. kez yapılacak.

Ege'den narenciye balı, Orta Anadolu'dan kırçiçek ve geven balı, Karadeniz'den kestane ve ıhlamur balı, Doğu Anadolu'nun yüksek yayla, kekik ve geven balı ve Trakya'nın ayçiçek balının satışa sunulacağı etkinlikte, ballı döner, ballı börek gibi yiyecekler de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

TAB Başkanı Ziya Şahin, etkinlikte arıcılığın sorunlarının tartışılacağını belirterek, aynı zamanda tüketicilere de bilgilendirme yapılacağını ifade etti.

Şahin, şunları kaydetti:

"Birkaç yıldır TV kanallarında bir bal furyası yaşanıyor. Ancak tüketicinin yanıltıldığını, bal üreticilerinin emeklerinin heba edildiğini görüyoruz. Bu nedenle her türlü platformu kullanarak halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Alanlarında uzman isimlerin katılacağı toplantılarda, bilimsel çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağız. Ziyaretçilerimiz merak ettikleri her türlü soruya yanıt bulabilecek. Bunun yanında TAB Tüketici Danışma Ofisi oluşturuyoruz. Tüketiciler arı ürünleri hakkında bilmedikleri ya da yanlış bildiklerini öğrenebilecek."

"Üreticiden Tüketiciye Bal ve Arı Ürünleri İstanbul Günleri", 19-21 Ocak günleri arasında Harbiye Askeri Müzesinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: