Balığı Türk yemekleriyle buluşturdu

Bulaşıkçı olarak 19 yıl önce başladığı balıkçı lokantasında garsonluk ve aşçılık yaptıktan sonra restoran açan Rıza Karakaş, balığı Türk yemekleriyle buluşturdu.
Balığı Türk yemekleriyle buluşturdu

Bursa'da, 19 yıl önce bulaşıkçı olarak başladığı balıkçı lokantasında garsonluk ve aşçılık yaptıktan sonra kendi restoranını açan Rıza Karakaş, yoğurtlu levrek, karides ve ahtapotlu erişte, karidesli musakka, kurutulmuş fener balığı, karides ve ahtapotlu mantı, enginarlı dil balığı, ahtapotlu hünkar beğendi gibi 100'ün üzerinde balık ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Karidesli musakka

Bu çerçevede, Yunan adalarının yanı sıra İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya'daki balıkçı lokantalarını gezdiğini, balık yemekleriyle ilgili bilgiler topladığını vurgulayan Karakaş, şöyle devam etti:

"Yurt dışındaki balık kültürünü, Türk yemekleriyle buluşturduk ve değişik tatlar oluşturduk. Lokantamızda yüzün üzerinde balık yemeği bulunuyor. Mevsimine göre sunduğumuz yemekler farklılık gösterse de çeşit sayımız hep 100'ün üzerinde oluyor. Mesela, karidesli musakka yaptık. İtalya risottosunu yapıyoruz, pirincini yurt dışından getiriyoruz. Her balığın şişini yapıyoruz. Bazı balıklarımızı porselende pişiriyoruz. Mesela bizim yöresel balıklarımızdan iskorpitten kavurma yapıyoruz. Çocuklara cips gibi balık kızartıyoruz. İlgi görüyoruz, rezervasyonsuz çalışamıyoruz."

İtalya'nın balıklı makarnasına karşı deniz mahsullü erişte

Lokantasında aşçılık yaptığını, zaman zaman garsonluk ve temizliğe bile destek verdiğini aktaran Karakaş, bir yandan da daha farklı balık yemekleri üzerinde çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Levrekli sarma ve Japonya'nın tempura yemeklerinin de ilgi gördüğünü belirten Karakaş, "Ahtapotlu bulgur pilavı, enginarlı dil balığı, ahtapotlu hünkar beğendi yemeklerimiz var. Balığı Türk yemekleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Her sunduğumuz yeni yemek hem bizi mutlu ediyor hem de müşterilerden olumlu geri dönüşler alıyoruz" dedi.