'Balık pulu' hastalığına çareyi termal suda arıyor

Balık pulu hastası Bursalı 6 yaşındaki Azra Demirci'ye, Balıkesir'in Sındırgı İlçe Belediyesinin kuruluşu olan termal tesisten yardım eli uzandı.
'Balık pulu' hastalığına çareyi termal suda arıyor

Doğuştan yakalandığı balık pulu (iktiyozis vulgaris) hastalığıyla mücadele eden ve tedavisi için destek bekleyen Bursalı 6 yaşındaki Azra Demirci'ye,Balıkesir'in Sındırgı İlçe Belediyesinin kuruluşu olan termal tesisten yardım eli uzandı.

Tesiste ücretsiz sağlık hizmeti alacak Demirci, şifalı termal suda ilk etapta 21 gün tedavi görecek.

Anne Fatma Demirci (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azra'nın doğuştan balık pulu hastası olduğunu belirterek, 6 yılda maddi ve manevi anlamda çok yıprandıklarını söyledi.

Hastalığın masraflı ve zor olduğunu dile getiren Demirci, çok zorlandıkları dönemler yaşadıklarını, bazen ilaçları bile alamayacak duruma geldiklerini anlattı.

Kızını rahatlatmak amacıyla aldıkları ilaçların pahalı olduğunu ve SGK kapsamı dışında kaldığı için ödemesinin yapılmadığını aktaran anne Demirci,"Bir süre önce Sağlık Bakanlığı bizi Ankara'ya davet etti. Orada testler yapıldı, henüz sonuçlar gelmedi ama biz olumlu bakıyoruz. Daha sonra buradaki termal tesisin müdiresi Servin Dursun Hanım bizi davet etti. Buradaki tedaviden olumlu sonuçlar bekliyoruz, çok umutluyuz. Burada bizi ücretsiz karşılıyorlar. Buradaki tedavi ilk etapta 21 gün sürecek. Daha sonra diğer seanslar uygulanacak. Şu an için bu hastalığa en iyi gelen tedavinin buradaki su olduğu söylendi. Bu tedaviden çok umutluyuz, olumlu bir sonuç bekliyoruz. Biz de ümidimizi kaybetmiyoruz, buradan olumlu bir şekilde ayrılacağımıza inanıyorum."diye konuştu.