Balıkçılar ilk gün eli boş döndü

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle dün gece 00.00'dan itibaren denize açılan Ordulu balıkçılar, ilk avlarında umduğunu bulamadı.
Balıkçılar ilk gün eli boş döndü

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün, av sezonunun açılışı dolayısıyla Perşembe ilçesi Kışla Limanı'nda düzenlediği törenin ardından Ordulu balıkçılar Karadeniz'e açıldı. 

Gece 00.00'dan itibaren denize ağlarını bırakan bazı balıkçılar, sezonun ilk gecesinde istedikleri avı gerçekleştiremedi. 

Kıyıya balık tutamadan dönen balıkçılardan Ekrem Bahtiyar, denizlerde av sezonun başlamasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

Mayıs ayından bu yana yeni sezonu beklediklerini belirten Bahtiyar, "İlk gecemizde istediğimiz avcılığı gerçekleştiremedik. Gece yarısından sonra ağlarımızı denize bıraktık. Bir süre sonra ağlarımızı toplamaya başladık ancak beklediğimiz palamut ya da istavrit çıkmadı. İlk gecemiz boş geçti ancak buna üzülmüyoruz. Sezon uzun, umutluyuz. İnşallah palamut ve istavrit avcılığı beklediğimiz gibi bol olur" dedi. 

Ali Karadeniz de av yasağının sona erdiğini ifade ederek, "Artık balıkçının sezonu açıldı. Binlerce balıkçısezonun açılışını sabırsızlıkla bekliyordu. Çok mutluyuz. Tek üzüntümüz ilk gecemizde, ilk avda istediğimiz avcılığı gerçekleştiremedik. Sadece bunun üzüntüsünü yaşıyoruz ama genel itibarıyla sezondan umutluyuz" diye konuştu. 

Karadeniz, ilk avda ağları denizin sığ bölümüne bıraktıklarını, bu nedenle ağlarının yırtılarak zarar gördüğünü kaydetti.