Balıkçılar yeni sezondan umutlu

Denizlerde avlanma yasağının sona ermesinin ardından balıkçı tezgahları şenlendi.
Balıkçılar yeni sezondan umutlu

Denizlerde avlanma yasağının sona ermesinin ardından balıkçı tezgahları şenlendi.

1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasının ardından Samsun'da bulunan balıkçılarda hareketlilik başladı. Tezgahların adeta balıklarla süslendiği balıkçılarda, vatandaşlar balık hasretini giderdi. Bu yıl hamsi ve palamut balığının daha çok olacağı umut ediliyor. Tezgahlar hamsi, çinakop, sardalye, istavrit gibi balıklarla dolmaya başladı. İlk gün fiyatlarında hamsi 10 TL, çinakop 15 TL, istavrit 7 TL, çipura 22 TL barbun 15 TL, mezgit 15 TL ve palamut da tane 20 TL'den tezgahlarda yerini aldı.

Av yasağının bitmesi ile birlikte balıkçılara gelen vatandaşlar, "Balıklar taze ama fiyatlar biraz yüksek" dediler.

20 yıldır balıkçılık yapan Sezgin Kocaman, bu sezondan çok umutlu olduklarını belirterek, "Yeni sezon açıldı. İlk günler balıkçılar açısında iyi geçiyor. Aşırı balık yok ama fiyatlar da çok pahalı değil. Balıkların bol olmamasının sebebi hava şartlarından dolayı trollerin denize açılamaması. Balıklar da açıklarda bulunuyor. Trollerin bu balıkları er geç yakalayacaklar. Kaptanlar, 3 ay önceden bu sene balık çok diye dünyaya duyurdular. Bu sene balık çok olacak diye umutluyuz. Fiyatlar, ilerleyen günlerde daha da düşecek. Vatandaşların ilgisi de ilk günlerde fena değil" dedi.

Balık fiyatlarının yüksek olduğunu belirten müşteri Saim Günaydın ise, "İlk gün itibariyle balık fiyatları biraz yüksek. Bizim beklediğimiz fiyatlar bunlar değildi. Bu balık sezonunda ilk günlerde yeterli balık çıkmadı. Samsun'daki en büyük tezgahlarda bile arzu edilen bollukta balık bulunmuyor. Ben palamut almayı tercih ettim. Büyük boy bir tane palamut aldım 20 TL verdim. Normalde aldığım palamudun bugün için 10 lira olması gerekirdi. Fiyatlar yüksek, ilerleyen günlerde düşmesini bekleyeceğiz" diye konuştu.

Vatandaşların, yasağın kalkması ile birlikte genellikle hamsi ve palamut aldıkları görüldü.

Balıkçılar yeni sezondan umutlu

Balıkçılar yeni sezondan umutlu

Kaynak: