Balıkesir "iç turizmin lideri"

Balıkesir "iç turizmin lideri"

Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, geçen yıl il genelinde yaklaşık 3 milyon 440 bin geceleme gerçekleştiğini söyledi.

Çaltı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Marmara ve Ege Denizi'ne sahili bulunan, Türkiye'nin en çok adasını bünyesinde barındıran tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip bir turizm bölgesi olduğunu belirtti.

Metropol kentlerin ortasında, ulaşımı kolay bir il olduğu için Balıkesir'in iç turizmde gözde merkezlerden olduğunu vurgulayan Çaltı, şöyle devam etti:

"Bakanlık rakamlarına göre, iç turizmde Balıkesir'in liderliği sürüyor. İl genelinde geçen yıl yaklaşık 3 milyon 440 bin geceleme gerçekleşti. Geçen yıl 1 milyon 691 bin yerli turist geldi. Bu, Balıkesir'e gelen yerli turist 2-3 gece konaklıyor demektir. Yabancı turist noktasında ise geçen yıl 180 bin 437 yabancı turist ilimize giriş yaparken, 323 bin 185 geceleme yaptı. Bu bizim için önemli bir rakam. Mavinin, zeytin ağaçlarıyla, yeşille bütünleştiği Balıkesir, iç turizm kadar dış turizmde de gözde olacak."

Kentteki "ikinci konut"ların rakamsal verilerinin bilinmediğini dile getiren Çaltı, "Yaz ayları boyunca kiraya verilen evler veya aynı evi farklı akrabaların kullandığı körfez bölgesinde 130 bin ikinci konutta sezonu geçiren tatilciler oluyor. Bunları da eklerseniz ilin ne kadar yoğun ilgi gördüğü ortada." dedi.

Çaltı, Balıkesir'in her yıl giderek daha fazla ilgi gördüğüne işaret ederek "Yaklaşan Kurban Bayramı'nın da 9 gün tatil olması dolayısıyla turizm bölgelerindeki rezervasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Balıkesir'in Marmara ve Ege kıyıları ile adaları, Kurban Bayramı'nda da dolu olacak." diye konuştu.