Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

Bu yıl 9. kez düzenlenen Balıkesir Tarım Fuarı Kepsut'ta 400 firmanın katılımıyla açıldı.
Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

Bu yıl 9. kez düzenlenen Balıkesir Tarım Fuarı Kepsut'ta 400 firmanın katılımıyla açıldı. 25 Şubata kadar açık kalacak fuarı bu yıl 180 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde 9. kez kapılarına ziyaretcilerine açan Tarım Fuarına ilk gün ilgi yoğun oldu. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul 6. Kez ilçelerinde açılan Tarım Fuarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek "Dört günde 180 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacağız. İnşallah bundan sonraki yıllarda da daha da geliştirerek devam etmek istiyoruz. Nasip olursa Sayın Valimiz Ersin Yazıcı ve Büyükşehir belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu'nun izin ve destekleri ile ekim sonu gibi canlı hayvan fuarı yapmayı hedefliyoruz. Yine Kepsut kapalı Pazar yerinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz fuar da üstün ırkları üreticimizle buluşturacağız" dedi.

Helal gıda ve sağlıklı gıda üretiminde 1 numara olacağız

Balıkesir'in tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Balıkesir Türkiye'yi doyuran il. Balıkesir tarım ve hayvancılık alanında ilk 5 arasında İlimizde muz ve çay haricinde tüm tarımsal ürünler yetiştirilebilmektedir. Bu gerekçeler ile ilimizde Sağlıklı Gıda İhtisas Organize sanayi Bölgesi kurmak için çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah İlimizi Helal gıda ve sağlıklı gıda üretiminde 1 numaraya taşıyacağız"şeklinde konuştu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise Türkiye'yi doyuran il Balıkesir'in tarım ve hayvancılığa olan katsının devam edeceğini ifade ederek"KOSGEB, tarım Bakanlığının bu sektördeki teşvikleri katkıları devam ediyor. Başta tarım il Müdürlüğü olarak, tarımla ilgili tüm kuruluşlar Balıkesir çiftçisinin emrindedir. Balıkesir Valiliği de önünüze çıkacak her türlü engelde veya yardım almak istediğiniz her türlü teknik konuda bu kurum ve kuruluşların başı olarak sizlerin emrindedir. Bu tür fuarlarla sektördeki gelişimizi daha hızlı yapıp, dünyaya daha çabuk entegre olacağız ve dünya piyasasında yerimiz ve standardımız en üst sırada olacak. Özellikle süt ve et üretiminde standardımız çok yüksek herkes bizi örnek gösteriyor. Bu bir gerçek" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesildi. Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve diğer protokol üyeleri fuarda stand kuran firmaları gezerek sergilenen ürün ve araçlar hakkında bilgi aldılar. Tarım fuarı açılışına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kepsut Kaymakam Vekili Osman Ateş, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, daire müdürleri ve çok sayıda üretici ile firma temsilcisi katıldı.

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı

İHA