Balıkesir’de orman yangını

Havran ilçesinde karaçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda çıkan yangında 4 hektar alan kül oldu
Balıkesir’de orman yangını

BALIKESİR (AA) - Balıkesir’in Havran ilçesinde karaçam ağaçlarıyla kaplı ormanda çıkan yangında 4 hektar alan zarar gördü.

Alınan bilgilere göre, Kaz Dağları'nın Eğmir Mahallesi yakınlarında karaçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda henüz belirlemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 söndürme helikopteri, çok sayıda arazöz, 5 iş makinesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye araçları, onlarca orman işçisi ve çevre köylerden vatandaşlarca yangına müdahale edildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ile söndürme çalışmalarına destek verilen yangın, havadan ve karadan yapılan yoğun çalışmalar neticesinde akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre, 4 hektar orman alanın yandığını söyledi.

Yangına, havadan ve karadan müdahalede bulunulduğunu belirten Kırcı, "Çok sayıda orman işçisinin yürüttüğü söndürme çalışmalarımıza köylüler de önemli destek verdi. İnsan kaynaklı olarak çıktığını tahmin ettiğimiz yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. Yangını kontrol altına aldık. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale sonlandırıldı. Soğutma çalışmalarımız karadan sürüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: