Balıkesirspor’da Can Cangök dönemi

TFF 1. Lig'de mücadele eden Balıkesirspor'da, teknik direktörlük görevine takımın eski futbolcusu Can Cangök getirildi.
Balıkesirspor’da Can Cangök dönemi

TFF 1. Lig'de mücadele eden Balıkesirspor'da, teknik direktörlük görevine takımın eski futbolcusu Can Cangök getirildi. Cangök ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı.

Balıkesirspor'da istifa eden Teknik Direktör Reha Kemal Erginer'in yerine takımın eski futbolcusu ve takım kaptanı Can Gökgök getirildi. Balıkesirspor tesislerinde düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri ile yardımcı antrenörler katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Teknik Direktör Can Cangök, Balıkesirspor'u daha iyi bir yere taşımak için koşulsuz geldiklerini ifade etti.

"Darbe teşebbüsü sporu etkiledi"

15 Temmuz darbe girişiminin tüm ülkeyi sıkıntıya soktuğunu ve sıkıntıdan futbol takımlarının da etkilendiğini söyleyen Balıkesirspor Teknik Direktörü Can Cangök, "Maddi zorluklar yaşıyoruz. Balıkesirspor'da oynayan oyuncularımızla görüştüm. Bu takım ligde çok iyi işler yapacaktır. Takım olarak Sivas maçına hazırız. Hiç kafamızda soru işareti olmadan hiç koşulsuz evet dedik. Bu kulüp hepimizin. Balıkesirspor'un maddi manevi olarak desteğe ihtiyacı var. Allah aşkına bu kulübü alt liglere düşürmeyelim. O zaman çok zor günler Balıkesirspor'u bekler. Antrenör arkadaşlarımız büyük fedakarlıklar yaptılar. Bu arkadaşlarımızın gelişimine destek verelim. Başkanımız Feyyaz Çiftçi ve yönetim kurulu üyelerinin çok büyük fedakarlıklar yaptığının farkındayız. İmkanlar daha iyi olsa başka hoca arkadaşlarımızda olur veya biz burada olabilirdik" dedi.

Cangök açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Balıkesirspor'a, yönetimine tüm Balıkesir halkının, basının ve taraftarlarının destek vermesini istiyoruz. Ben bu kulübün içine 12 yaşında girdim. Balıkesirspor bizim sevdamızdır. Bu takıma herkesten daha çok sahip çıkmalıyız. Futbolculara sahip çıkmalıyız. Futbolcularımız Balıkesir'de oldukça mutlu. Bunları futbolcularımla konuştum, hepsi maddi sorunları sahaya yansıtmayacaklarını belirttiler. Balıkesirspor bizler için çok özel bir yer. Çok karakterli bir kadromuz var. Kaptanlar ile görüştüm. Hiç bir şeyi kafamıza takmadan sahaya çıkıp oynayacağız. Balıkesirspor bu sezon en kötü olarak play-off oynar."

Balıkesirspor Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi de basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Reha Hoca ayrıldıktan sonra teknik adam arayışına girdik. Bugün imza eden ekip yüzde de yüz yerli ekip. Bu karar yönetim kurulumuzun tercihidir ve oy birliği ile aldığımız bir karardır. Kulübümüzün maddi sıkıntısı var. Balıkesirspor'a bir çok teknik adam çalışmak için bize başvuru yaptı. 15 Temmuz'un etkileri Türk futboluna çok kötü etki yaptı. Tüm kulüpler bu süreçten etkilendi. Bu teknik heyet tercihimiz bir zaruretten ya da mecburiyetten değil. Daha önceden düşündüğümüz arayıştı. Bu sıkıntılı süreçte bu değişikliği yaptık. Can Hocam ile hiç bir parasal konu görüşmedik. Böyle bir savaş yapıyoruz deyince Can Hocamız da "madem siz bir fedakarlık yapıyorsunuz. Biz de Balıkesirspor için başımızı ve gövdemzi ortaya koyuyoruz" dedi. Kendisine çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Balıkesirspor'un yeni Teknik Direktörü Can Cangök'ün yardımcılıklarına ise Abdullah Küçükarabacıoğlu, İsmail Varol (Kaleci Antrenörü), Çağlar Aksaray, Engin Çatır, Yunus İçöz ve Muhammet Yılmaz getirildi. Mesut Dilsöz ise altyapı antrenörü oldu.

Kaynak: