Balkan ezgileriyle sahura kalktılar

Balkan ezgileriyle sahura kalktılar

Bursa'da, Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan folklor grubu, mahalle sakinlerini def, davul ve klarnetten oluşan enstrümanları ve Balkan ezgileri eşliğinde sahura kaldırdı.

BURFEM üyeleri, organizasyon için merkez Osmangazi ilçesi Gülbahçe Mahallesi'ndeki dernek lokalinde toplandı. Rumeli yöresine özgü kıyafetler giyen gençler, def, davul, darbuka ve klarnet eşliğinde Balkan müziklerini çalıp, yöresel şarkılar söyleyerek Gülbahçe ve Selamet mahallelerinde sokakları dolaştı.

Organizasyona vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Mahalle sakinleri, sokak sokak dolaşan, yöresel halk oyunlarını sergileyen gençlere evlerinde yaptıkları börek ve tatlılardan ikram etti.

BURFEM folklor grubu ile üyeleri, vatandaşları sahura kaldırdıktan sonra Gülbahçe Mahallesi'nde bulunan Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi'ne geldi. BURFEM üyeleri, vatandaşların dağıttığı börek ve diğer yemeklerle polis merkezinin bahçesinde polis ekipleriyle birlikte sahur yaptı.

BURFEM Başkanı Adem Serbest, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonu bu yıl 5'inci kez düzenlediklerini söyledi.

Son zamanlarda yaşanan terör olayları dolayısıyla bu etkinliği düzenlemekten vazgeçmeyi düşündüklerini belirten Serbest, "Ülkemizde yaşanan terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Organizasyonu iptal etmeyi düşünürken böyle bir proje aklımıza geldi. Güvenlik güçlerimizle beraber olarak Türkiye'ye mesaj vermek istedik. Biz hep birlikte büyük bir ülkeyiz. Biriz. Güvenlik güçlerimizin ülkeyi en iyi yere getireceğine inanıyoruz. Sahur organizasyonuna halkın güzel tepkileri var." dedi.

Serbest, beş yıldır düzenledikleri organizasyonu halkın desteklediğini ifade ederek, "Bu yıl ki etkinliğimizi mahallemizdeki polis merkezimizle birlikte yapmayı düşündük. İlçe Emniyet Müdürümüz projemizi uygun gördü ve destek verdi. Etkinliğin sonunda Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi'nde polislerimizle birlikte sahur yaptık. Terörü şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi kimse bölemez. Bunu herkes böyle bilsin. Bu projenin de Türkiye'de bir başlangıç olmasını istiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin polislerle ve askerlerle bir bütün olmasını diliyoruz. İnşallah projemiz Türkiye'ye yayılır." diye konuştu.