'Balkanlar medeniyetimizin en güzel yaşandığı bölgedir'

Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu'nda konuşan TÜ Rektörü Tabakoğlu, "Balkanlar, medeniyetimizin en güzel, en orijinal yaşam biçimi ile yaşandığı bir bölgedir." dedi.
'Balkanlar medeniyetimizin en güzel yaşandığı bölgedir'

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkanların, Türk medeniyetinin en güzel, en orijinal yaşam biçimi ile yaşandığı bir bölge olduğunu belirtti.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu, Trakya Üniversiteler Birliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu, Çanakkale Valiliğinin iş birliği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ev sahipliğiyle Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Tabakoğlu, sempozyumda yaptığı konuşmada, üniversitelerin evrensel olduğu kadar bölgesel değerlere de sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Balkanlar'ın üniversitelerin bakış alanı içerisinde en önemli görev, yetki ve sorumluluk dahilinde olan bir alan olduğunu aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Balkanlar, medeniyetimizin en güzel, en orijinal yaşam biçimi ile yaşandığı bir bölgedir. Şimdi bir hazine bulucusu gibi oradaki değerlerimizi, kültürümüzü bu tür sempozyumlarla arayarak, bularak, fark ederek ortaya çıkarıyoruz. Bu çok değerli ve bizim misyonumuzun gereği olan bir iş"

Sempozyuma, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale'den çok sayıda akademisyen katıldı.