Balkondan düşen çocuğu havada yakaladı

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde, 4. kattaki evin balkonundan düşen 3 yaşındaki çocuk, bir vatandaş tarafından yere çarpmadan tutularak kurtarıldı.
Balkondan düşen çocuğu havada yakaladı

Alınan bilgiye göre, Kastamonu'nun Azdavay ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir binanın önünde kalabalık gören Ömer Yıldız, aracını durdurarak binanın önüne geldi.

Dördüncü kattaki evin balkonundan sarkan 3 yaşındaki Kaan Kurtcuoğlu'nun annesi Sigar Kaya Kurtcuoğlu'nun yardım çığlıkları üzerine balkonun altına geçen Yıldız, balkondan düşen ve alt katın balkonu ile iş yerinin tentesine çarpan çocuğu yere düşmeden havada yakaladı.

Bez gererek çocuğu yakalamaya çalışan çevredekiler ve çocuğun annesi Kurtcuoğlu, minik çocuğun kurtulması nedeniyle büyük sevinç yaşadı.

Yüzünde yaralar oluşan Kaan Kurtcuoğlu, kaldırıldığı Azdavay Devlet Hastanesinden Kastamonu Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tedavinin ardından minik çocuk, evine gönderildi.

"Yere çarpmadan yakaladım"

4. kattaki evin balkonundan düşen yaşındaki çocuğu havada tutan Ömer Yıldız. Fotoğraf: AA/Eyüp Şen

4. kattaki evin balkonundan düşen yaşındaki çocuğu havada tutan Ömer Yıldız. Fotoğraf: AA/Eyüp Şen

 

Çocuğu havada tutarak kurtaran Ömer Yıldız, "Evimden çarşıya gelirken bir gürültü duydum. Hemen aracımı durdurup, 'Ne oluyor?' diye baktığımda balkondaki çocuğun aşağıya sarktığını gördüm. Bütün bağırmalarımıza rağmen kendini aşağıya bıraktı ve önce 3. katın balkon mermerine ardından da zemin kattaki iş yerinin tentesine çarpan çocuğu yere çarpmadan havada yakaladım. Kaan kurtulduğu için çok mutluyum." diye konuştu.