Baloğlu, şehir hastanesiyle ilgili bilgiler verdi

Konya'da bugünlerde en çok sağlık yatırımları tartışılıyor, çünkü, kente çok büyük bir hastane kazandırılacak.
Baloğlu, şehir hastanesiyle ilgili bilgiler verdi

 O hastanenin yapılacağı yerle ilgili tartışmalara son noktayı AK Parti Milletvekili Mustafa Baloğlu koydu. Baloğlu bir de müjde vererek, hastanenin yatak sayısının bin 400'e çıkartılması için bakanlığa iletilen talebin olumlu karşılandığını açıkladı. AK Parti Milletvekili Mustafa Baloğlu, haftalık basın toplantısına bütün eğitimcilerin öğretmenler gününü kutlayarak başladı. Daha sonra sözü devam eden ilçe kongrelerine getiren Baloğlu, ‘18 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık’ dedi.7 Aralık’a kadar tüm ilçelerdeki kongrelerin bitirileceğini kaydeden Baloğlu, 27 Aralık’ta Konya İl Kongresinin Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Konya ve bölgesine birçok alanda yatırımlar yapıldığını söyleyen Baloğlu, ilçelerdeki sağlık projelerini anlattı.

Yapılacak şehir hastanesi hakkında bilgi veren Mustafa Baloğlu, alandaki verimli toprağın taşınacağını söyledi. Baloğlu, 'Tarımında orada devam edebilmesi için 500 bin metrekarelik alanın 20 santimetrelik toprak kalınlığı, enstitü yetkililerinin bize göstereceği alana nakledilecek. Kesinlikle oradaki verimli toprak zayi edilmeyecek' dedi.Milletvekili Baloğlu, Şehir Hastanesi’nin bir an önce bitirilmesi için büyük çaba harcadıklarını belirtti.

850 YATAKTAN, BİN 1400 YATAĞA

Hastanenin yatak kapasitesiyle ilgili müjde veren Baloğlu, 'Planlanan yatak sayısı 850’ydi ama son görüşmelerimizde bu yatak sayısının bin 400’e çıkartılmasıyla ilgili talebimizi ilettik. Bakanlık İnşallah bunu da olumlu karşıladı. Hızlı bir şekilde 850 olarak planlanan yatak kapasitesi ilk planda bin 400 yatak olarak Karatay bölgemize yapılacak' ifadelerini kullandı.Mustafa Baloğlu, şehre yeni kazandırılacak kütüphaneden de bahsetti. Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:''Mevlana Kültür Merkezi’nin yanında, Kışla Camisi'nin önünde Karatay Belediyemize ait 14 bin 900 metrekarelik bir alanı tahsis edildi. Kütüphane inşaatı olarak 7 bin 500 metrekarelik bir alan yatırım programına girdi''.