Baloğlu ve Akkaya muhtarlarla istişare toplantısı yaptı

Baloğlu ve Akkaya muhtarlarla istişare toplantısı yaptı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından merkez mahalle muhtarları ile Büyükşehir Yasası’yla mahalle haline gelen belde ve köy muhtarları için bir istişare toplantısı düzenlendi. 

İstişare toplantısının ilki merkez mahalle muhtarları için düzenlendi. Bir restoranda yapılan istişare toplantısına, AK Parti Konya Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Baloğlu, Eşi Dr. Şermin Baloğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, eşi Ayşegül Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ile Akşehir merkez mahalle muhtarları ve eşleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Akkaya, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Hamdolsun Türkiye gibi coğrafyada yaşıyoruz. Tüm Türkiye içinde de Konya gibi vilayette daha özelde de Akşehir gibi cennet mekan da yaşıyoruz. Tabi bu güzellikleri her zaman muhafaza etmek sahip çıkmak için birlik beraberlik çok önemli, Her geçen gün de birlik beraberliğin önemi görülüyor. Ülkemizin üzerinde oyun oynamak isteyen bir sürü hain güçler var malum ama Allah’a hamdolsun bütün tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de biz her zaman beraber olmaya, iri olmaya, diri olmaya gayret ediyoruz, gayret de etmeliyiz. Zaman zaman sizlerle beraber bir araya geliyoruz. Bu sefer hanımefendilere de davet edelim istedik. Bizlere Akşehir’imizle ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili sormak istedikleri varsa sorsunlar istedik. Akşehir’imizle ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili biliyorsunuz elimizden geleni bütün gayreti gösteriyoruz. Sizler bize 5 yıllık bir emanet verdiniz elimizden geldiğince sizlere hizmet verebilmek için gayret ediyoruz. Özellikle sağ olsun sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum Konya Milletvekilimiz hemşerimiz Mustafa Baloğlu beyin bizlerin önünü açmasıyla desteğiyle birçok hizmeti şehrimize kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz. Bu gün böyle bir araya gelerek beraberlik birliğimizi sergilemek, göstermek ve istişarede bulunmak istedik. Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’nun Sayın Başbakanımızın emanetiyle çok yoğun görevleri var. İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da teşkilat çalışmaları var, Konya’da Sayın Başbakanımız adına bütün ilçeleri dolaşıyor, Akşehir’de de çalışmalar yapıyor. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz, onlarla hemhal oluyoruz. İsteklerini dinliyoruz yapabilecekleri olanları anında telefonla gerçekleştirmeyi gayret ediyoruz. O yönden Allah’a şükür şanslıyız. Çevre ilçelerden özellikle zaman zaman hep bana ‘biz sizi kıskanıyoruz, gerçekten sizin iyi diyaloğunuz var, ilçenizde bir Milletvekili var ki, bu Milletvekili de özellikle etkili, yetkili Başbakanımız çok güvendiği değer verdiği biri’ diye ifade ediliyor. Hakikaten biz de vekilimizle gurur duyuyoruz. Allah razı olsun. Bu güne kadar olduğu gibi sonraki çalışmalarda da gerek ülkemiz nezdinde, gerekse Konya’mız ve ilçemiz nezdinde güzel hizmetlerin artarak devam edeceğine ve artacağına inanıyoruz” dedi.

İKİNCİ MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI DA GERÇEKLEŞTİ
Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından toplantıya katılan muhtarlar Milletvekili Baloğlu ve Başkan Akkaya ile istişare ederek, talep ve beklentilerini dile getirdiler.

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ikinci muhtarlarla istişare toplantısı ise Akşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Yasası ile Akşehir’in mahallesi haline gelen belde ve köy muhtarları için düzenlenen toplantıya AK Parti Konya Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Baloğlu, eşi Dr. Şermin Baloğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Eşi Ayşegül Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Seçim çalışmaları çerçevesinde Milletvekilimiz zaman zaman şehrimize geliyor ama malumunuz artık Sayın Başbakanımız görevlendirilmesiyle bütün ilçelerde çalışmalar yapıyor. Ayrıca kendisinin İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’ de de görevleri var. Zaman zaman siz değerli muhtarlarımızdan bana talep geliyordu ‘Vekilimizle bizleri bir görüştürseniz, beraber olsak’ diye. İstişare toplantımıza vekilimizi de davet ettik, Kendisi de bizleri kırmadı. Toplantımızda Akşehir’le ilgili Konya’yla ilgili bütün ülke gündemi ile ilgili sormak öğrenmek istediğiniz ne varsa bizlere sorabilirsiniz” diye konuştu.

Başkan Akkaya konuşmasında, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen terör olayına da değinerek “Ankara’da meydana gelen faciada hayatını kaybeden masum vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum, Cenab-ı Allah böyle faciaları bizlerle karşılaştırmasın ve bir daha tekrar ettirmesin. Hakikaten her geçen gün birlik ve beraberliğimizi önemi daha da artıyor. Birlik beraberlik olduğu müddetçe bir oluruz, iri oluruz, en önemlisi de diri oluruz. Kimse bizi parçalayamaz. Her zaman kenetlenmemiz gerekiyor. Küçük ayrıntılarla, küçük mülahazalarla, ister siyasi olsun, ister başka kişisel olsun birbirimizle ayrışmamız lazım. Kardeşliğimizi her zaman muhafaza etmemiz, kenetlenmemiz lazım. İnşallah birliğimiz, dirliğimizi, beraberliğimizi hiç bozulmasın diyor. Ankara’daki olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez rahmet niyaz ederek tüm milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından toplantıya katılan muhtarlar Milletvekili Baloğlu, Başkan Akkaya ve AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs ile istişarede bulundu.

baloglu-ve-akkaya-muhtarlarla-istisare-toplantisi-yapti-1.jpg