Balon ve şekerle gelen mutluluk

Afrika ülkelerinde, ayaklarında ayakkabı, üzerilerinde kıyafet, kimi zaman da yiyecek ekmekleri dahi olmayan çocukların yüzü, Türkiye'den gelen yardım kolileriyle dağıtılan balon ve şekerlerle güldü.
Balon ve şekerle gelen mutluluk

Dünyanın en fakir ülkelerinin bulunduğu Afrika'da, kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi veren ailelerin çocukları, Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerden gelen yardımlar ve kendileri için hazırlanan balon ve şekerlerle mutlu oluyor.

Sıcak hava, hastalık, açlık ve iklim koşullarının neden olduğu olumsuzluklarla mücadele etmek zorunda kalan Afrikalılar, kendilerine uzatılan küçük de olsa yardım eliyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Ayaklarında ayakkabıları, üzerilerinde kıyafetleri, kimi zaman yiyecek ekmekleri bile olmasa dahi yardım kolileriyle birlikte dağıtılan balon ve şekerler, Afrikalı çocukların en büyük mutluluk ve neşe kaynağı olabiliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye’den Afrika ülkelerine yardım götüren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yaptığı yardımlar, Afrika insanını hayata bağlarken, verilen küçük hediyeler de yüzleri gülümsetiyor.

Yaşadıkları onca sıkıntıyı, olumsuzluğu ve en önemlisi de açlığı unutup verilen hediyeleri alabilmek için sıraya giren Afrikalı çocuklar, bir yandan aldıkları balonun ne olduğunu anlamaya çalışırken bir yandan da "beyaz adam"ın hiçbir karşılık beklemeden verdiği hediyenin sevincini yaşıyor.

Belki de hayatlarındaki ilk oyuncaklarını alan çocuklar, balonlarını şişirip birbirleriyle şakalaşırken, mutluluğun çok da zor olmadığını adeta dünyaya haykırıyor.

88 ülkede gıda yardımı

Batı Afrika’nın en fakir ülkelerinden Burkina Faso’da gıda yardımında bulunduklarını belirten Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Batı Afrika sorumlusu Vugar Akifoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl ramazan ayında Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

TDV olarak bu yıl ramazan ayı vesilesiyle 88 ülkeye gıda yardımı yaptıklarını, Burkina Faso’da 12 bölgede bin 250 paket dağıtarak yaklaşık 10 bin kişiye ulaştıklarını ifade eden Akifoğlu, mutlaka çocukları da düşündüklerini belirtti.

Kolilerin içinde ailelerin bir ay boyunca rahatlıkla ihtiyacını karşılayabilecek temel yiyecek malzemelerinin bulunduğunu anlatan Akifoğlu, şunları kaydetti:

"Gıda yardımlarıyla birlikte mutlaka çocuklara yönelik de paketlerimiz oluyor. TDV’nin dağıtım yaptığı her bölgede istisnasız çocuklara balon ve şeker gibi hediyeler de veriyoruz. Aileler aldıkları paketlerle sevinirken en büyük mutluluğu çocuklar yaşıyor. Belki de hayatlarında hiç görmedikleri bir hediyeyi almış oluyorlar. Bizim için çok küçük gibi görünen hediye, onları dünyanın en mutlu insanı yapabiliyor. Dünyalarının değiştiğini, mutluluktan ayaklarının yerden kesildiğini görebiliyoruz. Çocukların gözündeki o ışıltıyı görünce yaptığımız yardımlardan haz alıyoruz. Afrika'da yaşamın ve çocuk olabilmenin ne kadar zor olduğu ancak bölgeye gidilerek görülebilir. TDV olarak Türkiye’nin şefkat elini Afrika kıtasına ulaştırmanın gayreti içindeyiz."

"Şekerleri yetişkinlere de ikram ediyoruz"

İnsanların her türlü olumsuzluğa karşı küçücük hediyelerle mutlu olabildiğini dile getiren Akifoğlu, "Beraberimizde götürdüğümüz şekerleri sadece çocuklara değil yetişkinlere de ikram ediyoruz. Onlar da en az çocuklar kadar mutlu oluyor, seviniyor. Çünkü Türk insanının hiçbir karşılık beklemeden onlara yardım ettiğini, mutlu olmaları için binlerce kilometre uzaktan ailelerini geride bırakarak geldiklerini biliyor." diye konuştu.