Balotelli'den eski günlerine dönüş sinyali

Ligue 1 ekibi Nice'te forma giyen 26 yaşındaki futbolcu, geçen yıllardaki istikrarsız grafiğinin aksine bu sezon bütün kulvarlarda görev yaptığı 5 maçta 6 gol kaydetti.
Balotelli'den eski günlerine dönüş sinyali

Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) lideri Nice'te forma giyen Mario Balotelli, son yıllardaki formsuz görüntüsünün aksine bu sezon başarılı bir performans ortaya koyuyor.

Transfer döneminin son gününde İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'dan kadroya dahil edilen Balotelli, Nice formasıyla bu sezon görev yaptığı 5 maçta 6 kez fileleri havalandırdı.

Ligue 1'in 4. haftasındaki Marsilya karşılaşmasıyla ilk kez Nice formasını giyen 26 yaşındaki futbolcu, bu maçta biri penaltıdan olmak üzere 2 gol kaydetti ve takımının müsabakadan 3-2 galip ayrılmasında önemli rol oynadı.

İtalya Milli Takımı'nda yer alan Balotelli, 2 hafta sonraki Monaco mücadelesinde de gollerine devam etti. Balotelli, Nice'in kırmızı-beyazlı ekibi 4-0 mağlup ettiği maçta rakip filelere 2 gol göndermeyi başardı.

Futbol hayatında, görev yaptığı takımlarla 4 lig şampiyonluğu yaşayan Balotelli, Nice'in Lorient'i 2-1 yendiği ligdeki son hafta karşılaşmasında ise bir gol kaydetti. Gana asıllı İtalyan forvet, mücadelenin son bölümünde takımını galibiyete taşıyan golü atsa da 5 dakika sonra gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kırmızı-siyahlı takıma katılmasının ardından, ligdeki Montpellier ve Nancy karşılaşmalarında forma giymeyen Mario Balotelli, Fransız ekibiyle UEFA Avrupa Ligi'nde görev yaptığı 2 karşılaşmada ise 1 gol kaydetti. Balotelli, Nice'in deplasmanda Rus temsilcisi Krasnodar'a 5-2 yenildiği karşılaşmada takımının ilk golünü attı.

Balotelli'nin attığı gollerle önemli katkı sağladığı Nice, bu sezon ligde oynadığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet alıp, 2 kez berabere kaldı. İsviçreli Lucien Favre'nin teknik direktörlüğünü yaptığı kırmızı-siyahlılar, Ligue 1'de namağlup bir şekilde 20 puanla lider durumda bulunurken, Avrupa Ligi'nde ise I Grubu'nda oynadığı 2 maçta da mağlup oldu.