Balyoz davası savcılarından Kırbaş tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen, aralarında Balyoz davası savcılarından Kırbaş'ın da bulunduğu 60 hakim ve savcı tutuklandı.
Balyoz davası savcılarından Kırbaş tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılansoruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verdiği İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görevli 135 hakim ve savcıdan, yakalananların işlemleri tamamlandı. 

Balyoz davası savcısı tutuklandı

Nöbetçi sulh ceza hakimliklerince sorguları yapılan aralarında Balyoz davası savcılarından Savaş Kırbaş'ın da bulunduğu 60 hakim ve savcı tutuklandı.

Hakimliklerce sorgulanan 36 kişi ise adli kontrol tedbiri uygulanarak, serbest bırakıldı. 

37 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı

Soruşturma kapsamında aramalara rağmen bulunamayan, aralarında Ergenekon davasına bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz davası savcılarından Hüseyin Kaplan, eski İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz'ün de aralarında bulunduğu 37 hakim ve savcı hakkında da sulh ceza hakimliğince tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.