Bangladeş'teki saldırıda 7 Japon vatandaşı öldürüldü

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki diplomatik bölgede, bir restoranda yaklaşık 35 kişinin rehin alındığı eylemde öldürülen 20 rehineden 7'sinin Japonya vatandaşı olduğu bildirildi.
Bangladeş'teki saldırıda 7 Japon vatandaşı öldürüldü

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki diplomatik bölgede, bir restoranda yaklaşık 35 kişinin rehin alındığı eylemde öldürülen 20 rehineden 7'sinin Japonya vatandaşı olduğu bildirildi.

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga, saldırıda 5 erkek, 2 kadın olmak üzere 7 Japon vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Japon hükümetinin Dakka'da yürüttüğü yardım projesinde danışman olarak çalışan 8 Japonya vatandaşının olay sırasında restoranda bulunduğu, operasyonda kurtarılan bir yaralı Japon'un ise hastanede tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Şimdiye kadar, saldırıda ölen rehineler arasında 9 İtalya, 7 Japonya, ve 1 Hindistan vatandaşının olduğu doğrulandı.

Bangladeşli yetkililer, büyükelçilik binalarının da yer aldığı Gülşen bölgesindeki Holey Artisan Bakery adlı restoranda, yüzlerce güvenlik görevlisi ve zırhlı araçların katılımıyla düzenlenen operasyon sırasında saldırganların 20 rehineyi öldürdüğünü açıklamıştı.

Yetkililer, saldırganların birinin gözaltına alındığını, 6'sının öldürüldüğünü, 13 rehinenin kurtarıldığını ve operasyonun sona erdiğini belirtmişti.

Rehinelerin kimlikleri açıklanmazken, operasyonu yapan ekiplerin restoranda patlayıcı maddeler ve kesici silahlar bulunduğu kaydedilmişti. Dün gece saldırganla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, yaklaşık 30 polis de yaralanmıştı.

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.