Bank Asya'dan 'öylesine' hesap açmış

Kırklareli'nde FETÖ soruşturması kapsamında, 19'u tutuklu 31 eski öğretmen hakkında açılan davanın duruşmasına ikinci gününde devam edildi.
Bank Asya'dan 'öylesine' hesap açmış

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "Terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla dava açılan 31 eski öğretmenin yargılanmasına ikinci gününde devam ediliyor.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi salonunda oluşturulan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilenlerin de bulunduğu 19'u tutuklu 31 eski öğretmen, hakim karşısına çıktı. Duruşma, verilen aranın ardından tutuksuz sanıklardan Soner Özlem'in, savunmasıyla devam etti.

Özlem, savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını ileri süren Özlem, gözaltına alındığında eşi ve kendisinin cüzdanından 'F' serili 1 dolarlık banknotların bulunduğunu söyledi.

Bulunan dolarların hiçbir anlamının olmadığını dile getiren Özlem, ''Eşim ve benim cüzdanımda bulunan 1 dolar banknotlar düğünlerden hatıra olarak kalan öylesine kalan paralardır.'' dedi.

"ByLock" kullandığına ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne süren Özlem, "ByLock" programını telefonuna hiç yüklemediğini savundu.

FETÖ'den tutuklanan komşusu ve görevden ihraç edilen polis memuru Emre U. ile ortak internet kullandıklarını belirten Özlem, tutuklanan polis memurunun "ByLock" kullandığını ve ortak kullandıkları internetten bu programa giriş yapmış olabileceğini değerlendirdiğini anlattı.

Evinde bulunana Kıtmir duasının da FETÖ ile ilgili bir bağının bulunmadığını ifade eden Özlem, ''Eşim evimizin bereketi olsun diye bir kağıt parçasına dua yazmıştı. Polis ekipleriyle cumhuriyet başsavcılığınca hakkımda hazırlanan duanın Kıtmir duası olarak yer almış. Bu dua bereket duasıdır. Kıtmir duasının FETÖ ile olan bağını ben daha sonradan öğrendim'' şeklinde savunma yaptı.

3 yılda 6 okul değiştirmiş

Tutuklu sanıklardan Ertan Çetin ise FETÖ ile ilgili hiçbir bağının bulunmadığını söyledi.

Sosyal bir kişiliğe sahip olduğundan dolayı bazı derneklere üye olduğunu belirten Çetin, bu derneklerin FETÖ ile ilgili bağlantılarının olduğu bilmediğini ifade etti.

Bank Asya'ya ise "öylesine" bir hesap açtırdığını dile getiren Çetin, savunmasını şu şekilde sürdürdü: ''Ben Eğitim-Bir Sen üyesiyken bir okuldaki görev sürem uzatılmadı ve sendika da arkamda durmadı. Ben de sendikadan istifa ederek Aktif Eğitim-Sen'e üye oldum. 2004 yılında da görevli olduğum okulun müdürüyle aramızda bir tartışma yaşandı ve görev yerimin değiştirilmesini istedim. Bu esnada 3 yılda 6 kez çeşitli sebeplerden dolayı görev yerimi 6 kez değiştirttim. Her öğretmen bu şekilde değişiklik yapamayabilir ama idarecilerimiz anlayış gösterdi'' diye konuştu.

Duruşma diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.