Barcelona'daki saldırıda bilanço ağır

İspanya'nın Barcelona kentinde minibüs kalabalığın arasına daldı, En az 13 ölü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.
Barcelona'daki saldırıda bilanço ağır

İspanya'da Barcelona'na kentinde La Ramblas turistik bölgesinde bir minibüs, kalabalığın arasına daldı.

fc3dz_1502987725_4616.jpg

EN AZ 13 ÖLÜ, 32 YARALI

İspanya'da Barcelona'nın ünlü caddesi La Rambla'da beyaz bir minibüsün kalabalığın arasına dalması sonucu en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, 10'u ağır 32 kişinin yaralandığı çıklandı.

İSPANYA BASINI: 1 ŞÜPEHLİ YAKALANDI

İspanyol basınında yer alan habere göre, saldırı ile ilgili bir kişi yakalandı.

SİLAHLI İKİ KİŞİ RESTORANA GİRDİ

Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra iki silahlı kişinin bir restorana girdiği duyuruldu. Resmi Katalan televizyonu, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Bar Luna de İstanbul isimli bir restorana girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı.

BAŞBAKAN'DAN ÇAĞRI

Ülkedeki partilerin başkanları ile durum görüşmesi yapan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey, Twitter hesabından vatandaşlara seslenerek önceliğin yaralılara ve güvenlik güçlerine yardım etmek olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Carme Forcadell de sakin olmaya ve güvenlik güçlerinin uyarılarına uymaya davet etti.

İSPANYA POLİSİ: BÜYÜK SALDIRI

İspanya polisi saldırıyı "büyük saldırı" olarak nitelendirdi. Saldırganın vatandaşları ezdikten sonra kamyonetten çıkıp kaçtığı bildirildi.


MİNİBÜSÜ KİRALAYAN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Avrupa basınında çıkan haberlere göre, kalabalığın arasına dalan minibüsü kirayalanan kişinin Dris Oukabir olduğu belirtildi.
xcoto_1502984479_1517.jpg
İSPANYOL GAZETECİ SON BİLGİLER

İspanyol gazeteci Felix Flores NTV kanalına bağlanarak verdiği bilgilerde ilk saldırının beyaz bir minibüsle gerçekleştiğini ve sürücünün minibüsü kalabalığın üzerine sürdüğünü söyledi.

Minibüs sürücüsünün saldırıdan sonra yaya olarak kaçtığını ve Luna de Estanbul isimli bir restorana girdiğini belirten İspanyol gazeteci başka bir saldırganın olup olmadığının ise kesinleşmediğini söyledi.

Flores ayrıca restorantta rehine olup olmadığının da kesin olmadığını belirtti. Flores'e yol üzerinde çok restoran bulunduğunu, saldırganın restorana rastgele girdiğini düşündüğünü söyledi.

AYRINTILAR GELİYOR...