'Barcelonasız La Liga'nın geliri yüzde 20 azalır'

İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Başkanı Javier Tebas, Barcelona olmadan La Liga'nın gelirinin yüzde 20 azalacağını söyledi.
'Barcelonasız La Liga'nın geliri yüzde 20 azalır'

Başkent Madrid'de organize edilen "World Football Summit" adlı etkinlikte konuşan Javier Tebas, "Bağımsız bir Katalonya olasılığında Barcelona La Liga'da mücadele edemez. Barcelonasız La Liga'nın geliri yüzde 20 azalır. Barcelona ve Real Madrid La Liga'nın önde gelen iki büyük kulübü. Bunlardan herhangi birinin İspanyol liginden ayrılması çok ciddi ekonomik sonuçlar yaratır." ifadelerini kullandı.

Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi ve Barcelona Kulübünün buna destek vermesi halinde Katalan ekibinin hemen La Liga'dan (Birinci Futbol Ligi) çıkarılacağının altını çizen Tebas, "İspanyol yasaları çok açık. Katalan kulüpleri nerede oynayacaklarına karar veremezler." dedi.

Katalonya krizinin La Liga'nın ticari işlerinde aksaklıklara neden olduğunu da kaydeden LFP Başkanı, "Ben, İspanyol futbolunun canlı yayın haklarıyla ilgili uluslararası televizyon şirketlerini kandıramam. O yüzden gerek AB içinde gerekse Hindistan veya diğer yerlerde La Liga'nın canlı yayın haklarının satışlarıyla ilgili bazı ihaleleri erteleme kararı aldık." değerlendirmesinde bulundu.

2015 yılında uluslararası alanda yapılan La Liga'nın üç yıllık canlı yayın hakkı ihalelerinde toplamda 2 milyar 650 milyon avroluk gelir elde edilmişti.

Bu arada, Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez de "El Espanol" gazetesine verdiği demeçte, "Ne Katalonyasız bir İspanya'yı ne de Barcelonasız bir La Liga'yı düşünebiliyorum." değerlendirmesini yaptı.