Barışı mermere işledi

Portekizli heykeltıraş Carvalho'nun barış temalı "Üstten gelen el" eseri, yarın 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nda beğeniye sunulacak.
Barışı mermere işledi

Portekizli heykeltıraş Jamie Carvalho'nun barış temalı "Üstten gelen el" eseri, yarın 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nda beğeniye sunulacak.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ'da bu yıl 2. düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu, yarın sahil marinada gerçekleştirilecek.

Portekizli heykeltıraş Jamie Carvalho, sempozyum için mermerden barış temalı "Üstten gelen el" eserini oluşturdu. Eser, açılışın ardından 3 gün boyunca sergilenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Carvalho, uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir eseri hayata geçirdiğini, iki el şeklinde barışı temsil ettiğini belirtti.

Barışa erişmek için insanların uyumlu bir şekilde birbirlerine yardım ederek çalışması gerektiğini, bu yardımın çoğunlukla yukarıdan, bunu yapmak için daha fazla yeterliğe sahip olanlardan gelmek zorunda olduğunu aktaran Carvalho, şunları kaydetti:

"Bu yardımı verecek olanlar da en az ihtiyacı olanlar ve yardım yolları kadar çoktur. Ben, dikey bir okuma ile güçlü düşünsel, manevi anlam içeren bir proje tercih ettim. Zira bana göre, barış, hepimizin içindeki manevi alanla daha iyi bir bağlantı kurulmadan erişilebilecek bir şey değil, samimi, başkalarını düşünen davranışlarına ulaşarak kazanılacak bir şeydir."