Murat Güçlü

Murat Güçlü

BARO SEÇİMLERİNİN ARDINDAN

BARO SEÇİMLERİNİN ARDINDAN

Hafta sonu hemen hemen Türkiye’deki tüm Barolarda seçim heyecanı vardı. İstanbul’da mevcut başkan Ümit Kocasakal yeniden seçilirken, Ankara’da da Demokratik Sol Avukatlar gurubu adayı seçimi kazandı. Bu durumda İstanbul ve Ankara Barolarının hali hazırdaki hükümete yönelik menfi ve sert tutumlarını sürdürecekleri anlaşılıyor.

Büyük barolarla hükümet arasındaki çekişme ve restleşme, bir dünya görüşü çekişmesi görünümü altında birilerinin siyasi, iktisadi veya şöhret olma yolunda ikbal basamaklarını tırmanması için Avukatlık mesleğinin, savunma hakkının kutsallığının ayaklar altına alınmasına sebep olmaktadır.

Türkiye’nin “Yeni Türkiye” olma gibi bir söylemi ve hayali varsa bunun ilk başlatılacağı yer eğitim ve adalet yapısının yeniden düzenlenmesidir. Bu düzenlemenin yapılabilmesi için öncelikle çok sağlam felsefi temelleriniz, referans noktalarınız olmalı ki bunun üzerine adalet yapınızı bina edebilesiniz. Bu inşada Baroların da son derece önemli bir kuruluş olarak işlev göreceği kesindir.

 

Konya Barosunda yapılan seçimde ise mevcut başkan Av. Fevzi Kayacan yarışı birinci bitirerek 3. kez başkanlık yarışını kazandı. Birlik Grubu adayı olarak seçime katılan Fevzi Bey 579 oy alırken, İlke Grubu adayı eski Baro Başkanlarından Av. Hasan Özen 515 oyda kaldı. Demokrat Avukatlar Grubu adayı Av. Hilmi Erkin de 216 oy aldı.

10 üyeden oluşan Yönetim Kurulunun sandalye dağılımı ise şöyle gerçekleşti. Birlik Grubu 6, İlke Grubu 3 ve Demokrat Avukatlar 1 üye. Birlik Grubundan, Av. Kemal Temiz, Av. Ahmet Güney, Av. Süheyla Şahin, Av. Fatih Ekizer, Av. Özgür Solak ve Av. Sait Akdağ bu dönemde Baro Yönetiminde görev alacaklar. İlke Grubundan seçilen adaylar ise, Av. İsmail Keklik, Av. Oktay Unkur ve Av. Dilaver Kezek. Demokrat Avukatlardan ise Av. Sermet Öten yönetimde bulunacak.

Birlik Grubu Baro Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeliklerinde ise tüm sandalyeleri kazandı. Disiplin Kuruluna, Av. Mustafa Acar, Av. Ziya Ersoy, Av. Hasan Terzi, Av. Ali Fuat Ulular ve Av. Ahmet Faik Kara seçilirken, Denetleme Kuruluna ise Av. İbrahim Kayhan, Av. İbrahim Bakım ve Av. İbrahim Bingöl seçildi.

Türkiye Barolar Birliği nezdinde Konya’yı temsil edecek delegelerimiz ise şu isimlerden oluştu. Av. Mustafa Aladağ (ilke Grubu), Av. Hamdi Canevi ve Av. M. Turgay Bilge (Demokrat Avukatlar Grubu), Av. Feridun Fazıl Yöney, Av. Esat Ölçer, Av. Mustafa Atılgan ve Av. Suat Şahin (Birlik Grubu).

Seçimlerin öncelikle mesleğimize, Konyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kendilerine bir görev emanet edilen meslektaşlarıma, üstatlarıma, kardeşlerime görevlerinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki görevlerini layıkıyla yerine getireceklerdir.

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de seçim atmosferinin yarattığı sert eleştiriler, uzlaşmaz tavırlar sergilendi. Ama Konya Barosunun en güzel taraflarından biri, Mevlana şehrine yakışır şekilde seçim atmosferinde yapılan eleştiriler uzatılmaz, Pazartesi itibariyle seçim havasında çıkılır ve göreve gelen arkadaşlara yardımcı olunur. Bu seferde öyle olacağı kanaat ve temennisindeyim.

 

Bu seçim sonuçları üzerinde ileride uzun uzun konuşma imkanı olacaktır. Bu seçimin önceki Baro seçimlerine nazaran en büyük farkı Konya kamuoyunun gündeminde bu derece yer alması ve şehirde hemen hemen herkes tarafından seçimlerin takip edilmesi olmuştur. Bu sebeple sonuçların da Konya kamuoyunca değerlendirileceği ve bir süre daha Baronun Konya gündemini meşgul edeceği gözükmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR