Bartın'daki selde mahsur kalan 47 kişi kurtarıldı

Bartın'ın Amasra ilçesinde sel nedeniyle 2 otomobille bir otobüste mahsur kalan 47 kişi kurtarılarak güvenli bir bölgeye alındı.
Bartın'daki selde mahsur kalan 47 kişi kurtarıldı

Alınan bilgiye göre, Kastamonu'nun Cide ilçesinden İstanbul yönüne giden bir yolcu otobüsüyle 2 otomobilin sel yüzünden Amasra ilçesi Göçgündemirci köyü mevkisinde köprü üzerinde kalması sonucu ekipler tarafından çalışma başlatıldı.

Araçlardaki 47 kişi AFAD ile Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı ekipleri tarafından iş makineleri ve botlarla bulundukları yerden alındı.

Amasra Kaymakamı Kadir Taner de kurtarılan kişilerin buradan da Amasra'da hazırladıkları yerlerde istirahate alınacağını bildirdi.

Ekiplerin bölgede mahsur kalanları kurtarmak için başlattığı çalışma sürüyor.

"Bartın merkezi şu an itibarıyla normale dönmüş durumda"

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şiddetli yağış nedeniyle oluşan selin ardından kent merkezinde sıkıntı kalmadığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bartın'da merkez anlamında sağanağın azaldığını söyledi.

İlde bazı evlerin zemin ve bodrum katlarına su girdiğini aktaran Akın, "Bazı yollar kapandı. Bartın merkezi şu an itibarıyla normale dönmüş durumda. Pek sıkıntı görünmüyor, ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Irmakta sıkıntı yok. Sağanak nedeniyle bazı bölgelerde yaka seller oluşuyor." diye konuştu.

Akın, kentte can kaybının olmadığına işaret ederek, "Bartın merkezde bir yıkım olmadı fakat bazı bölgelerde olmuş. Irmakta da taşma söz konusu değil. Bu ırmak limanın orada denizle birleştiği yerde. Orada karayel ve sert rüzgarlar meydana gelirse o zaman sıkıntı olabilir, ırmakta yükselme meydana gelebilir." ifadelerini kullandı.