Barzani ve Resul’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kutlama

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile Kürdistan Yurtseverler Birliği Başkan Yardımcısı...
Barzani ve Resul’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kutlama

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile Kürdistan Yurtseverler Birliği Başkan Yardımcısı Kosret Resul, seçimlerden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Eski IKBY ve KDP Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'de dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutlayarak, "Seçim sonuçlarının bölgede barış ve istikrar sağlamasına vesile olmasını ve Türkiye'deki Kürt meselesi için yeni bir çözüm bulunmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği Başkan Yardımcısı Kosret Resul de yayımladığı kutlama mesajında, Türkiye'nin bölgede önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Komşu ülke Türkiye ile birçok ortak noktalarımız bulunuyor. Türkiye gibi büyük bir devleti yönetmek kolay bir iş değil. Cumhurbaşkanını birçok görevler bekliyor. Bu nedenle sorunlara barışçıl çözüm üretmek herkesin görevi" dedi.

İHA