Ali Kaya

Ali Kaya

Barzanistan

Barzanistan

Gün geçmiyor ki ülke ve dünya gündemi olarak güzel olaylar üzerine yorum yazalım ama neeerdeeee veya  bu yorumlarla coğrafyamız da güven ve istikrar içerikli haberler duyalım hayal mı rüyamı oda yok rüyalarımız  da bile bize rahat yüzü yok ama umudumuz çok diyerek devam edelim.

Bütün bunların sebebi  hem içimizdeki batı işbirlikçileri,  hem de dört bir tarafı düşmanlarla çevrili coğrafyamızda  bulunan batı uşakları hiç bitecek gibi görünmüyor ve bölgede meydana gelen olaylar bir şelale hızı ile sürekli değişerek bizleri meşgul ediyorlar diyerek yazımıza  devam edelim.

Önce geçtiğimiz günlerde  hırçın dalgalara sahip karadenizin hamuruyla yoğrulmuş havası ve suyuyla olgunlaşamadan Şehadet şerbetini  içmiş  Eren evladımızın Şehadet haberi tüm ülkeyi derinden sarsmıştır. Buradan ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyor ve  iyi ki vardın Eren diyorum Allah Şehadetini  kabul ve makbul eylesin.

               Seksenli yıllarda  devletimizin verdiği pasaportla dünyaya gezen  Kyb başkanı Barzani aylardır Kerkük için referandum yapacağını ve  sözde bağımsız devlet  olmayı hak ettiklerini  dillendirerek kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadır. Fakat işin ilginç tarafı ise Kerkük’te yaşayan Arap, Türkmen ve  Kyb ye muhalif diğer kürt partiler dahi bu referanduma sıcak bakmazken ve referanduma karşı olduklarını beyan etmelerine rağmen ısrarla referandum yapmak istemesi, bölge de oynanan  oyunun büyük olduğunu göstermeye yeter çünkü buradaki bir devlet yapılanmasının adı Barzanistan olur tarihte Suud ailesi  örneği ile benzerlik göstermektedir ki Suudi Arabistan bunun en somut örnektir.

                Arabistan bedevisi Suud’lar birinci dünya savaşında Osmanlıyı arkadan vurdular ve  Suud devletini kurarak ,  petrolden zengin oldular ve şimdiki  Suudi Arabistan oldular. Şimdi kuzey Irakta Barzani ailesi  devlet kuracak petrolden zengin olacak ama her zaman din kardeşlerimiz yine mazlum ve yine batının silahından çıkan kurşunla şehit olacak.

 Şöyle ki  Barzani aşiretinin kendisini  silahlı güç olarak ve de ekonomik güç olarak kuvvetlendireceği bu referandum sonucu  batıya yaklaşarak,  hem batının enerji ihtiyacı ve kendisinin siyasi, ekonomik ve silahlı gücünü artırması  ve  batının buna destek vermesi sonuçlanacaktır. Batılı devletler olayın farkındalar çünkü oyun kurucu onlar, batılı devletler  Kerkük’te yapılacak referandumun sonucundan daha çok bölge ülkelerinin buraya müdahale olasılığını ve mezhep kavgalarını körükleme ihtimalini ve dolayısı ile   tüm bölgeyi  bir iç savaş girdabına sokma  olasılığını hesap etmiş gibi görünmektedir, dedik ya oyunu kuran onlar.

Peki diğer bölge ülkeleri ne yapmaktadır dersek bölgenin  en güçlü devletleri Türkiye ve İran  bu gelişmeler üzerine önce Barzaniye bu referandumun sonuçlarını iyi düşünmesi yönünde uyarılarını tekrar ederek bölgede bir yapılanmaya asla izin vermeyeceklerini defalarca belirterek muhtemel savaşın sonuçlarına katlanması gerektiğini bildirmişlerdir. 

Diğer taraftan ülkemiz yorumcularından birinin  referandum sonucu ve devlet kurulması tezlerine “kurulacak olan bu devleti kimse tanımaz” iddialarına buradan  yanıt vermek isterim ki  Barzanistan’ı önce Abd, İsrail, İngiltere gibi batılı devletler tanır ve uzun yıllardır BM’ye üyeliği geciktirilerek alınan Filistin devleti kadar bile bekletmeden tam üyelik dahi verirler, neden çünkü fitne çıkarmaya bundan daha  müsait bir mevzu bulamazlar da ondan,  bizler iç meselelerle uğraşırken, birileri gidip kendi ülkesini dış devletlere şikayet ederken, Mit Tırları meselesi üzerinden hala devletini  ve dolayısı ile milletinin  dikkatini dağıtmaya çalışırken, bu zat   Amerika’nın  son aylarda binlerce tır dolusu silahın bölgeye sevkine neden tek bir tepki dahi vermez .

 Diğer taraftan Amerika neden binlerce tır dolusu silahı bölgeye sevk ediyor, çünkü  bölgede ortaya çıkması  muhtemel bir savaş bu  silahlarla yapılacak da ondan. Tabi ki yine Müslümanlar birbirlerini kafir ilan edecek,  hain ilan edecek , mürted ilan edecek ve yine kardeş kardeşi katledecek ve yine batı  Müslümanlara demokrasi getirecek , tamam batı demokrasi getirecek ama   demokrasi bedava gelmiyor yine petrol kuyuları batıya akacak.  Oyun büyük kardeşlerim dileriz ki bu yazdıklarımız hiç yaşanmaz.   

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR