Barzani'ye ağır darbe! Kaybetti

Irak ordusu, Kerkük'ün 45 km kuzeyinde yer alan Altunköprü kasabasına Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçleri ile Haşdi Şabi birlikleri emniyeti sağlamak amacıyla girdi.
Barzani'ye ağır darbe! Kaybetti

Irak kuvvetleri bugün üç saatlik bir çatışmadan sonra IKBY’nin elinde bulunan tartışmalı son bölge olan Altunköprü'nün kontrolünü tamamen ele geçirdi. Şehre giren Irak kuvvetleri, hükümet binalarına Irak Merkezi Hükümeti bayrağını astı. 

Peşmerge Zap nehrinin bulunduğu Altunköprü'yü tamamen boşalttı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan bilgiye göre, Irak Savunma Bakanlığına bağlı Savaş Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Terörle mücadele, federal polis ve Haşdi Şabi güçleri, Altunköprü'de güvenliği sağladı" denildi.

ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI

Uluslararası haber ajansları bu sabah Kerkük-Erbil yolunda bulunan Altunköprü kasabasında Irak güçleri ile Peşmerge arasında çatışma çıktığını duyurmuştu.

SON İLÇEYDİ

Kerkük'ün çevresinde Peşmergenin elindeki son ilçe olan Altunköprü, böylelikle Irak ordusunun denetimine geçmiş oldu.

KERKÜK'ÜN ÇEVRESİ TAMAMEN IRAK ORDUSUNA GEÇTİ

Irak ordusu pazartesi günü Kerkük'ün merkezine ilerlerken Altunköprü'ye girmemiş ve bu ilçenin denetimi Peşmergede kalmıştı. Altunköprü'nün alınmasıyla Kerkük çevresindeki tüm bölgeler Irak ordusunun denetimine geçti.