Başakşehir, milli irade için yürüdü

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meydanları boş bırakmayan Başakşehirliler,demokrasi nöbetine yürüyüşle destek verdi.
Başakşehir, milli irade için yürüdü

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meydanları boş bırakmayan Başakşehirliler,demokrasi nöbetine yürüyüşle destek verdi. Demokrasi yürüyüşüne katılarak program sonrası sahne alan Dombıra'nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov ise, "Türkiye, tüm Türk ve İslam dünyası için çok önemli bir ülke. Biz Türkiye ile beraberiz, biriz" dedi.

Başakşehir'de düzenlenen demokrasi yürüyüşünde binlerce vatandaş Türk Bayrağı ile birlikte kilometrelerce yol yürüdü. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ev sahipliğinde devam eden milli irade nöbetine AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Necati Işık, Hür Dava Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Orhan Kaya, Yazar Demet Tezcan ve Başakşehir STK temsilcileri de katıldı.

FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan Başakşehirliler, milli irade nöbetine devam ediyor. Başakşehir milli irade nöbetine Kuzey Kafkasya kökenli Nogay Halk Müziği sanatçısı, Dombıra'nın yazarı Arslanbek Sultanbekov'dan da destek geldi. Konser veren Arslanbek Sultanbekov, Başakşehirlilere unutulmaz gece yaşattı.

"Türkiye ile biriz ve beraberiz"

Binlerce Başakşehirli ellerinde Türk bayraklarıyla Sular Vadisi'nde programın yapılacağı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu Otoparkı'na yürüdü. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede Başakşehirlilere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal sahneye Arslanbek Sultanbekov ile birlikte çıktı ve şunları kaydetti: "Baktık ki tüm basın Türkiye'den bahsediyor. Ülkemizin dostları seviniyor, düşmanları üzülüyor anladık ki bir tarih yazmışız. Bundan sonra daha güçlü bir Türkiye diyeceğiz. Bugün burada olan Sultanbekov kardeşime teşekkür ediyorum. Sanatçılar halkın nabzını tutan insanlar. Onun parçası da bizim için önemlidir."

Milli irade nöbetine katılan sanatçı Arslanbek Sultanbekov ise, "Beni davet eden Başakşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye, tüm Türk ve İslam dünyası için çok önemli bir ülke. Biz Türkiye ile beraberiz, biriz" diyerek Dombıra parçalarını seslendirdi.

Kaynak: