Başakşehir, Osmanlı'dan son anda kurtuldu!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Medipol Başakşehir sahasında Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldı.
Başakşehir, Osmanlı'dan son anda kurtuldu!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaMedipol Başakşehir ile Osmanlısporkozlarını paylaştı. 3. İstanbul Başakşehir Stadı'nda oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.

İTALYAN GOLCÜ KADERİ DEĞİŞTİRDİ

Ligin zirvesinde bulunan ve 12 Mart'tan bu yana ligde yenilmeyen ve son yenilgisini de Osmanlıspor'dan alan Abdullah Avcı'nın öğrencileri geriye düştüğü bu maçı ise dengelemesini bildi.

Maçın 45. dakikasında Musa Çağıran'ın frikikten attığı golle öne geçen Osmanlıspor, soyunma odasına önde giderken, 59. dakikada Badou Ndiaye'nin penaltı golüyle 2 farklı üstünlüğü yakaladı.

Dakikalar 65'i gösterdiğinde Mustafa Pektemek ve Stefano Napoleoni'yi oyuna alan Abdullah Avcı bu hamleyle 1 puanı aldı. 80 ve 85. dakikada sahneye çıkan 30 yaşındaki İtalyan golcü Stefano Napoleoni skoru 2-2'ye getirdi. Son bölümde her iki takım da yüklenirken başka gol sesi çıkmadı.

İKİ TAKIM DA YENİLGİSİZ

Alınan bu sonucun ardından Başakşehir bu sezon ligde ilk kez puan kaybederken 13 puana çıktı. Osmanlıspor da 9 puana yükselerek yenilgisiz yoluna devam etti.

Ligin bir sonraki haftasında Medipol Başakşehir deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak. Osmanlıspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek.

M.BAŞAKŞEHİR 2 - 2 OSMANLISPOR

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Hali̇l Umut Meler, Ekrem Kan, Ali̇ Saygın Ögel

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 65 Napoleoni), Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Holmen (Dk. 64 Mustafa Pektemek), Hakan Özmert, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder, Mehmet Batdal (Dk. 86 Cikalleshi)

Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Aykut Demir, Pinto, Musa Çağıran (Dk. 65 Delarge), Mehmet Güven, Umar (Dk. 80 Maher), Ndiaye, Regattin, Diabate (Dk. 71 Rusescu)

Goller: Dk. 45 Musa Çağıran, Dk. 59 Ndiaye (Penaltıdan) (Osmanlıspor), Dk. 79 ve 85 Napoleoni (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 21 Holmen, Dk. 58 Epureanu, Dk. 86 Napoleoni, Dk. 88 Mossoro (Medipol Başakşehir), Dk. 24 Musa Çağıran, Dk. 28 Mehmet Güven, Dk. 89 Ndiaye (Osmanlıspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Musa Çağıran'ın savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Ndiaye, sol çaprazda topla buluştu. Senegalli futbolcu, ceza alanı çizgisi gerisinde bekletmeden şutunu çekerken, kaleci Volkan Babacan son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

35. dakikada sol kanatta topla buluşan Mehmet Batdal, pasını ceza sahası dışındaki Holmen'e aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası yayı içinden bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Karcemarskas, soluna gelen meşin yuvarlağı güçlükle engelledi.

Aynı dakika içinde Osmanlıspor savunmasının uzaklaştıramadığı top, son olarak ceza sahası içi sağ çaprazdaki Hakan Özmert'in önünde kaldı. Hakan'ın çektiği sert şutta, meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.

45. dakikada Osmanlıspor, mücadelede öne geçti. Konuk ekip adına ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu Musa Çağıran kullandı. Bu oyuncunun doğrudan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, kaleci Volkan Babacan'ın solundan filelerle buluştu: 0-1.

Mücadelenin ilk yarısı, 1-0 Osmanlıspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

58. dakikada Osmanlıspor, penaltı kazandı. Pinto'nun uzun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Regattin, pasını altıpas gerisindeki Diabate'ye gönderdi. Bu noktada savunmadaki Epureanu ile ikili mücadeleye giren Diabate yerde kalınca müsabakanın hakemi Halil Umut Meler, penaltı kararı verdi.

59. dakikada penaltı atışını kullanan Ndiaye, top ile kaleci Volkan Babacan'ı farklı köşelere yollayarak, fileleri havalandırdı: 0-2

79. dakikada ev sahibi ekip, farkı 1'e indirdi. Cengiz Ünder'in sağdan ortasında Mustafa Pektemek'in kafayla dokunduğu top, arka direğe açıldı. Bu noktada uygun durumda bulunan Napoleoni, uçarak yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-2

85. dakikada Medipol Başakşehir, beraberliği yakaladı. Visca'nın sağdan ortasında Mustafa Pektemek, altıpas gerisine düşen topa gelişine vurdu. Kaleci Karcemarskas'ın son anda çizgi üzerinde çeldiği meşin yuvarlağı Mehmet Güven uzaklaştırmak istedi ancak top ceza sahası içindeki Napoleoni'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-2

Maç, 2-2 berabere sona erdi.