Başakşehir sahasında Shakhtar'a kaybederek turu zora soktu

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e sahasında 2-1 mağlup oldu.
Başakşehir sahasında Shakhtar'a kaybederek turu zora soktu

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e sahasında 2-1 mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan'ın Rijeka ekibini eleyen turuncu-lacivertli takım, play-off turunda Shakhtar Donetsk ile ilk maçı kendi seyircisi önünde 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynadı.

Karşılaşmanın büyük bölümünde istediği oyunu sergileyemeyen ve en önemli gol pozisyonuna uzatma bölümünde giren Medipol Başakşehir, sahadan tek farklı yenilgi ile ayrıldı. 

Bu sonuçla saha avantajını kaybeden turuncu-lacivertli ekip, rakibiyle rövanş maçını 25 Ağustos Perşembe günü Ukrayna'nın Lviv kentinde yapacak.

Shakhtar Donetsk'e gol atan ilk Türk takımı oldu

Medipol Başakşehir, Shakhtar Donetsk'e bir resmi maçta gol atan ilk Türk takımı oldu. 

Shakhtar Donetsk daha önce Türk takımları ile 4 maç oynamış ve kalesinde gol görmemişti. 

Geçmiş sezonlarda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sivasspor ile eşleşen Ukrayna ekibi, Türkiye'deki maçı 3-0 ve evindeki karşılaşmayı da 2-0 kazanmıştı. 

Shakhtar Donetsk, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sarı-lacivertli takımla İstanbul'daki ilk maçta 0-0 berabere kalan Ukrayna temsilcisi, sahasındaki karşılaşmada rakibine 3-0 üstünlük kurarak play-off turuna yükseldi.