Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Başarı gelmezse Konyaspor borca saplanır

Başarı gelmezse Konyaspor borca saplanır

Her fırsatta Türkiye liginde bazı takımların iflas etmek üzere olduğunu ve akıllı yönetilen kulüplerin uzun vadede başarılı olacağını söylüyorum.

Futbolda başarılı olmak için uygulanabilir aklıselim bir plana ve o planı düzenli bir şekilde uygulamaya ihtiyaç var. Futbolcuya dayalı başarılı olabilirsiniz ve futbolcu performansı üzerinden başarıyı yakalayabilirsiniz, diğer taraftan sistem takımı olup sistemin iyi ve doğru uygulanması ile de başarılı olabilirsiniz.

Bugün Bayern Münih, Real Madrid, Paris SG gibi takımlar çok kaliteli oyunculara sahipler ve bu takımlarla mücadele etmek neredeyse imkânsız. Atletico Madrid, Ajax, Psv, Hoffenhaim gibi takımlar ise mütevazı bütçelerle başarılı olmaya çalışan sistem takımları.

Türkiye liginde ise bu sezon Trezeguet ve Diagne’nin üst seviyedeki katkısıyla Kasımpaşa futbolcuya dayalı başarının en somut örneğini teşkil ediyor.

Konyaspor ise Rıza Çalımbay döneminde futbolcu performansına dayalı oyun oynuyordu, Aykut Kocaman’ın ise sistemsel başarı üzerine plan yaptığını hepimiz biliyoruz.

Konyaspor bu sezon başarılı olmak zorunda, Konyaspor bu sezon ilk 5 içinde kendine yer bulamaz ise önümüzdeki yıllarda ciddi ekonomik sorunlarla boğuşabilir.

Bugünlerde Konya’da, Konyaspor üzerinden bahar havası yaşanıyor. Aykut Kocaman’ın büyük bir enerji getirdiği kesin ancak bu güzel günlerin devamı için sportif başarı kaçınılmaz bir gerçek. Para mertliği bozar diye bir tabir var. Konyaspor ligi ilk 5 içerisinde bitiremez ise sezon sonu beklenen borç 100 milyon lira seviyesine ulaşabilir.

Konyaspor başarının yanında mutlaka sezon sonu futbolcu satışından gelir elde etmeli. Bana kalsa devre arası Fofana’yı allayıp pullayıp bol paralı bir Arap kulübüne satmaya çalışırım. Bu mantıktan baktığım zaman Erdon Daci gibi bir oyuncunun U21 takımında olmasını sezon başından beri yadırgıyorum.

Aykut Kocaman Konya’da ciddi bir ücrete çalışıyor, Konyaspor’un Aykut Kocaman tercihinde en önemli etken geçmişte Bajic, Vukovic, Douglas gibi oyuncuların satışından Konyaspor kulübünün ciddi gelir elde etmesi. Bu gelirlerin elde edilmesinde Aykut Kocaman ve ekibi kulübe çok büyük katkı sağlamıştı.

Konyaspor’dan sezon sonu beklentimiz ligi iyi bir yerde bitirmesi ve transfer döneminde kasasına gelir koyan bir kulüp olması. Bunları söylemek kolay ancak uygulamak o kadar kolay değil.

Konyaspor bu hafta Kasımpaşa’yı konuk edecek, Trezeguet ve Diagne’li Kasımpaşa’yı durdurmak kolay değil,  Trezeguet transfer olmak istediğinden kulübünde huzursuzluk yaratıyor fakat Kayserispor mücadelesinde etkili bir oyun sergiledi. Bu hafta Diagne’nin sakatlığı nedeniyle endişeli olan Konyaspor cephesinde zor bir müsabaka bekleniyor.

Lig zor, devre arasına az kaldı. Taraftar transfer bekliyor ancak taraftar transfer beklememeli, taraftarın görevi stadyuma gidip takımına destek olmak. Yöneticileri ve teknik heyeti transfere zorlamak mantık ve ekonomik açıdan çok doğru bir yaklaşım değil.

Ben bu hafta cumartesi saat 16.00 da oynanacak müsabakada Konyaspor taraftarından stadyuma koşup takımına ve şehrine sahip çıkmasını bekliyorum. Başarı bekleyen taraftar bunu fazlasıyla yapmak zorunda.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR