"Başarılı bir eğitim modeli inşa ettik"

İHÜ Rektörü Prof. Dr. Şentürk:- "2015'te üniversite oluşumu haline geldik. Üniversitemiz Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 3 dilde eğitim veriyor. Başarılı bir eğitim modeli inşa ettik"
"Başarılı bir eğitim modeli inşa ettik"

İSTANBUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, 2015'te üniversite haline geldiklerini ve Türkçe, Arapça, İngilizce olmak üzere 3 dilde eğitim verdiklerini belirterek, "Başarılı bir eğitim modeli inşa ettik." dedi.

Sepetçiler Kasrı'nda gazetecilerle bir araya gelen Şentürk, üniversitenin temellerinin 2010 yılında "Medeniyetler İttifakı Enstitüsü" ile atıldığını anlatarak "Bu enstitüde uygulanan eğitim programının başarısının ardından 2015 yılında üniversite oluşumu haline geldik. Üniversitemiz Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 3 dilde eğitim veriyor. Başarılı bir eğitim modeli inşa ettik" diye konuştu.

İHÜ'nün, yüzde 37 oranında yabancı öğrenci ile "en fazla" yabancı öğrenci oranına sahip üniversite olduğunu ifade eden Şentürk, amaçlarının bu oranı yüzde 50'ye çıkarmak olduğunu söyledi.

53 ülkeden yabancı öğrencileri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şentürk, şöyle devam etti:

"Yüzde 75'i master ve doktora öğrencisi olan, araştırmalar yapan bir üniversite olmak için ilerliyoruz. Bunun için lisans programlarımızı çok sınırlı tutuyoruz. Geçen sene 11 dalda 150 lisans öğrencisi almıştık. Bu sene 12 bölüme 150 öğrenci alacağız. Geçen sene 3 bin civarında yabancı öğrenci müracaat etmiş ve bunun 65'ini kabul ettik. Yurtiçi ve yurtdışından en kaliteli öğrencileri almaya gayret ediyoruz."

Türkiye'den kabul edilen öğrencilerin tamamının burslu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şentürk, "ÖSYM sıralarında ilk beşteyiz. Yarışa yeni giren bir üniversite için bu büyük bir başarı." dedi.

İHÜ'nün sadece sosyal bilimler alanına odaklanan bir üniversite olduğunu vurgulayan Şentürk, "Mühendislik fakültemiz yok ve hiçbir zaman da olmayacak. Biz ihtisas üniversitesi olmak istiyoruz. Nihai hedefimiz 5 bin öğrencili bir üniversite olmak. Çok kalabalık bir üniversite olmak istemiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Recep Şentürk, 3 dil bilmenin kabul ve mezun olma şartı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yabancı öğrencilerimiz Türkçe öğrenmek zorunda. Küresel olarak Türkiye'yi temsil edebilecek insanlar yetiştirmek istiyoruz. İHÜ tam bir vakıf üniversitesi şeklinde hizmet üretmeyi amaçlıyor. Bu amaçla üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin giderlerinin hatta öğretim görevlilerimizin maaşlarını hayırsever iş adamları ya da STK'lar tarafından ödenmesi için modeller geliştiriyoruz."

İHÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ise üniversitenin kuruluş amacının küresel rekabette yer alacak kaliteli insanlar yetiştirmek olduğunu belirterek, "Biz bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz." dedi.

İHÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemde en iyi uzun vadeli yatırımın yüksek öğretimden geçtiğini anlattı.

Kaynak: