Başarılı kadın kursiyerler İtalya gezisi ile ödüllendirildi

Konya Sanayi Odası (KSO), "Tekstil Sektörü Nitelikli Elemanlarına Kavuşuyor Projesi" kapsamında açılan kursları dereceyle bitiren 6 kadın kursiyeri, İtalya gezisi ile ödüllendirdi.
Başarılı kadın kursiyerler İtalya gezisi ile ödüllendirildi

KSO'nun organizasyonuyla İtalya'ya giden kursiyerler, moda okullarını ile Milano Unıca 2017 Fuarını ziyaret ederek, dünya modasında ve tekstil sektöründe yaşanan son gelişmeleri yerinde görme fırsatı yakaladı. AB Projesi olan "Tekstil Sektörü Nitelikli Elemanlarına Kavuşuyor Projesi" ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, projenin ana hedeflerinin Konya'da tekstil sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve kadınları üretim hayatına kazandırarak ekonomik kalkınmaya daha fazla destek vermek olduğunu söyledi.

"Bin proje arasından seçildi"

KSO tarafından hayata geçirilen projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığına yapılan binin üzerindeki proje arasından seçildiğini belirten Kütükcü, 60 kadın kursiyerin proje kapsamında dört ay süren bir eğitim sürecinden geçtiğini ifade etti. Kütükcü, "Kursiyerlerimize, odamızda moda tasarımı, temel bilgisayar, kişisel gelişim ve KOSGEB girişimcilik eğitimleri verildi. Aldıkları eğitimlerle meslek sahibi olan kadın kursiyerlerimiz, aynı zamanda girişimcilik eğitimleri ile de kendi potansiyellerini keşfetmiş oldu. Proje kapsamında eğitim alan 60 kursiyerimizin tamamı, odamızın organizasyonuyla daha önce İstanbul Moda Akademisi ve Eskişehir'deki bazı tekstil fabrikalarını ziyaret etti. Şimdi de en başarılı 6 kadın kursiyerimizi İtalya gezisi ile ödüllendirerek, kendi sektörlerinde dünyada yaşananları yakından görmelerine imkan tanımış olduk. İtalya'ya giden kursiyerler, burada Accademıa Del Lusso Moda Okulu, Istıtuto Marangonı Moda Okulu ve Mılano Unıca 2017 Fuarını ziyaret etti" diye konuştu.

Kütükcü, 3 Ağustos tarihinde düzenlenecek sertifika töreni ile kursiyerlere Kurs Bitirme Sertifikası ve Moda Tasarım Sertifikasının yanı sıra, Girişimcilik sertifikalarının da dağıtılacağını dile getirerek, tüm sektör sanayicilerini bu törene katılmaya davet etti.

Başarılı kadın kursiyerler İtalya gezisi ile ödüllendirildi

Başarılı kadın kursiyerler İtalya gezisi ile ödüllendirildi