“Başarının arkadaşı samimiyettir”

Yeni Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Aliya İzzetbegoviç Cami Derneği ve AKSED-Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay, yeni yayınlanan Bilge Kral Aliya’nın Camisi isimli kitabını hediye etti.
“Başarının arkadaşı samimiyettir”

Yeni Haber Gazetesini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi veren Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay, yeni yayınladığı eserini Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu, Genel Müdür Ahmet Ergan ve Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu’ya hediye etti.

“KAVRAMIN İÇİNİ DOLDURMA ARZUSU”

Cemil Paslı ile birlikte çıkardıkları ‘Bilge Kral Aliya’nın Camisi’ kitabını, minik adımlarla dev bir hedefe yürüme gayreti olarak değerlendiren İbrahim Günay, “Bizimkisi, tarihte oluşturduğumuz kocaman bir boşluğa büyük harflerle seslenme çabası, verimli topraklara saçılan tohum ve hepsinden önemlisi kavramın içini doldurma arzusudur. İkimizin de küçük yaşlardan itibaren cami, hayatımızın merkezinde yer almıştı. Cami ile muhabbetimiz çekirdekten veri vardı” dedi.

“KELEBEK ETKİSİ MEYDANA GETİRMEK”

Kâinatta tesadüfe yer olmadığına iman edenlerden olduklarını belirten Günay, “İşte bir tevafuk ikimizi Aliya İzzetbegoviç Camiinde bir araya getirdi. Bizde kolları sıvadık ve Bilge Kral’ın ismini taşıyan camide onlarca faaliyete imza attık. Tabi ki hedeflerimiz arasında ilk madde, kelebek etkisi meydana getirmekti. İmtihan salonu olan dünya tarihinde yukarıdan bakıldığında ikimizde bir kelebek hükmünde olduğumuzu biliyorduk. Dolayısıyla bizim yapabileceğimiz ancak kelebek etkisi olabilirdi” ifadelerini kullandı.

“BAŞARI, SAMİMİYETİN ARKADAŞIDIR”

Enformasyonun en kalıcı şekli olan güzellikleri kitap haline getirme zamanının geldiğini düşünerek bu eseri sunduklarının altını çizen Günay, “ Peygamberimiz Veda Hutbesinde ‘Bugün burada benden duyduklarınız gittiğiniz yerdeki insanlara ulaştırın, umulur ki dinleyen söyleyenden daha iyi amel edebilir’ demişti. Biz de bu niyet ve gaye ile kanat çırpınışlarımızı sizlerle paylaşmak istedik. Umulur ki okuyanlar, yazanlardan daha güzel işler yapabilir. Başarı, samimiyetin arkadaşıdır” şeklinde konuştu.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ