Başbağlar katliamının 22. yılı

Katliamda hayatını kaybeden 33 kişi, Fatih Camisi'nde mevlit ve dualarla anıldı
Başbağlar katliamının 22. yılı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 1993'te teröristlerce katledilen 33 kişi için mevlit okutuldu. 

Fatih Camisi'nde, Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından okutulan mevlitte, katliamda hayatını kaybedenler dualarla anıldı. 

Dernek Başkanı Mehmet Ali Dikkaya, programda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 22 yıl önce Başbağlar köyünde yaşanan olayın tüm açıklığıyla ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi. 

Olayın gerçekleştiği 1993 yılında yaşanan suikastler, faili meçhul cinayetlere dikkati çeken Dikkaya, Başbağlar katliamıyla Alevi-Sünni çatışması çıkarılıp Türkiye'nin kaos ortamına sokulmak istendiğini savunarak, "Mazisi 7 yüz seneye dayanan bir köy, tarihiyle, kültürüyle, geleceğiyle, insanıyla doğasıyla haritadan silindi. Yetkililer kılını kıpırdatmadı. Başbağlar köyü tarihi misyonu olan Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri tarafından uç beyi olarak bölgeye yerleştirilmiş ve kapı karakolu vazifesi görmüştür. Her dönemde devletin yanında yer almış ve almaya da devam edecek bir köydür. Biz bu hassasiyetle köyümüzü hiç terk etmedik, provoke etmedik, provokasyona gelmedik, dahası memleketimiz üzerine oynanan oyunları bozduk. Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz, Devlet Denetleme Kurulu'nda yapılan ve akamete uğrayan Başbağlar davasıyla ilgili araştırmanın incelenerek sonuca bağlanmasıdır" diye konuştu.