Başbakan Binali Yıldırım Refahiye'de konuştu

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan Refahiye'de konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım Refahiye'de konuştu

Başbakan Binali Yıldırım,Refahiye'deki konuşmasında yapılan projelerden bahsederken bakanlığı döneminde karşılaştığı güldürücü hadiselerden de bahsetti.

Yıldırım Avrasya Tüneli'nin bu yıl sonu açılmasının planlandığını belirterek, ''Dedemiz Fatih İstanbul'u fethettik için gemileri karadan yürüttü, torunları arabaları ve trenleri denizin altından geçirdi. Marmaray 130 milyon yolcu geçirdi. Avrasya Tüneli'nin bu yıl sonu açacağız.'' dedi.

'BAKAN OLMUŞSUN AMA...'

Yıldırım, yaşlı bir kadının kendisinden ADSL istediğini şu şekilde anlattı:

''İliç'in bir köyüne gidiyoruz ve tam köyün içine gireceğiz, nur yüzlü yaşlı bir teyze puanın başında oturuyor. Yanaşıp dedik ki 'teyze, teyze bakan geldi, ne diyeceksen de' dediler.

Teyze döndü şöyle yazmasından yüzünü çevirdi 'evladım hoşgeldin, ne diyim ki? Yol dedik yaptınız, televizyonumuz bile var hem de 150 kanal çekiyor. Buzdolabı ve hatta çamaşır makinemiz var. Amma evladım bizim köyde ADSL çekmiyor.'

Ben teyzeye dönüp dedim ki 'ADSL ne teyze?'. Bana dönüp dedi ki: Sen bakan olmuşsun ama cahilsin. Meğer teyzenin İsviçre'de torunu varmış, onunla görüntülü konuşmak istiyormuş.''

'DEME EVLADIM DADANIRLAR'

Yıldırım bir başka anısını da şu şekilde dile getirdi:

''Bir espri daha... 2007 seçimlerinden önce Erdoğan Erzincan'a geldi, meydanda konuşuyor. En önde bir teyze... Cumhurbaşkanı diyor ki, biz iktidar olmadan kriz oldu, Merkez Bankası eridi, şimdi 115 milyondan 27 milyara çıktı.

Aşağıdan bir teyze bağırdı, 'Deme evladım dadanırlar, dadanırlar' dedi.''

'GELELİ İKİ YIL OLMUŞ'

Partilerin vaadlerine de değinen Yıldırım, ''Yine seçimden önce vaad üstüne vaad, bol keseden atıyorlar. Bir baktım partinin biri Konya'ya hızlı tren diyor. Meğer biz yapalı 2 sene olmuşuz, haberleri yok.'' şeklinde konuştu.