Başbakan Davutoğlu'ndan liderlere çağrı

Başbakan Davutoğlu'ndan liderlere çağrı

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalar yaptı.

Başbakan Davutoğlu 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalarından satırbaşları;.

Ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı, ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır.
 
Bu saldırıların 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği yönünde çok ciddi emareler oluşmuştur.

HUZURA DOĞRUDAN SALDIRIDIR

Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırıdır. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir.

ŞUNDAN EMİN OLUNUZ Kİ...
Ankara'daki terör saldırılarıyla ilgili "Şundan emin olunuz ki bu saldırı kim tarafından yapılmışsa, hangi örgüt bunları desteklemişse, arkalarında hangi gizli odaklar desteği sağlamışsa, hepsi ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılıp, hukuka teslim edilecektir.

DEMİRTAŞ DIŞINDAKİ İKİ LİDERE ÇAĞRI 

Siyasi liderlere bir kez daha çağrı yapmak istiyorum; terörü, yapana göre değerlendirmeyelim, mağduruna göre de değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur ve onların hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan da kim olursa olsun suçludur, katliam yapan insanlık düşmanlarıdır. Onlara karşı da omuz omuza duralım.

Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum.

CANLI BOMBA YAKALANDI

Daha çok DHKP-C bağlantılı bir canlı bomba İstanbul'da yakalandı, bir başka canlı bomba da Ankara'da, özellikle yargı mensuplarına yapılacak bir saldırı hazırlıkları içinde yakalandı. Bütün bunlar bize, çok kapsamlı bir terör saldırısının Türkiye'yi hedef aldığını gösteriyor. Tek boyutlu, tek eksenli, bir gruptan sadece kaynaklanan değil değişik grupların terör saldırılarıyla Türkiye'deki istikrar, ülkemizin demokrasisi tehdit edilmek isteniyor.