Başbakan, telefon bağlantısıyla "Nöbet" tutan vatandaşlara seslendi

Başbakan Binali Yıldırım, cep telefonundan görüntülü görüşme yöntemiyle Bursa'nın İznik ilçesinde "demokrasi nöbeti" tutulan meydana bağlanarak, vatandaşlara seslendi.
Başbakan, telefon bağlantısıyla "Nöbet" tutan vatandaşlara seslendi

Bursa'nın İznik ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Başbakan Binali Yıldırım, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile cep telefonundan görüntülü görüşmesi sırasında meydanda toplanan vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Sargın, telefonunun hoparlörünü açarak, Yıldırım'ın mesajını alanda bulunan gruba dinletti.

Başbakan Yıldırım konuşmasına, "Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, mekanları cennet olsun. Gazilerimize şifalar, hayırlı uzun ömürler diliyorum." diyerek başladı.

Milletin bölünmez, Türkiye'nin yenilmez olduğunu yaşayıp gördüklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bugün bu millete, Türkiye'ye güvencimiz, inancımız eskisinden çok daha fazladır. Allah, ülkemize ve milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Silahlı bir darbe girişiminde bulunan asker kılığı içerisindeki o caniler, o FETÖ terör elemanları zannetmesinler ki yaptıkları yanlarına kar kalacak. Bunların hesabını şehitlerimiz adına, gazilerimiz adına 79 milyon vatan evladı onlardan soracak. Bundan emin olabilirsiniz."

Vatandaşlar, konuşmayı dinledikten sonra Başbakan Yıldırım lehine tezahüratta bulundu.