Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

"Biz 15 Temmuz darbesini yerken birileri ne yapıyordu? Birileri tankların üzerindeki askerlerle müzakere ederek onlara adete kortej hazırlanıp tankların yanından güvenli evlerine gidiyorlardı"- "Tiyatro olan sensin. Ne yaptığının farkında değilsin, nerede
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bugün uluslararası odaklar karşısında dik duran, mazlumun ve mağdurun aman dilediği her anda yanında olan bir Cumhurbaşkanımız var. Hepsi bir araya gelmiş, yegane hedef 2019'da Cumhurbaşkanımızı nasıl Türkiye'nin başından uzaklaştırabiliriz." dedi.

Çavuşoğlu, Bursa Kestel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Kestel İlçe Kongresi'ne katıldı.

Programda konuşan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Biz 15 Temmuz darbesini yerken birileri ne yapıyordu? Birileri tankların üzerindeki askerlerle müzakere ederek onlara adete kortej hazırlanıp tankların yanından güvenli evlerine gidiyorlardı. Sonra bacak bacak üstüne atıp kahve yudumluyorlardı, değil mi? Şimdi bugün de çıkmış kalkıyorlar, 'Bu bir tiyatroydu.' diyorlar. Tiyatro olan sensin. Ne yaptığının farkında değilsin, nerede bulunduğunun farkında değilsin. Türkiye'nin düşmanı gibi hareket ediyorsun. Birileri Amerika'dan düğmeye basıyor sen burada hopluyorsun. Onların eli kulağı oldun. Onların borazanlığını yapıyorsun. Yeter. Biraz da milletin için ses ver kardeşim. Bu millet senden bunu bekliyor."

Türkiye'nin son üç aydaki büyüme rakamlarının yüzde 11,1 olarak açıklandığını ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adam milletin kürsüsünden 'Ben buna inanmıyorum.' diyor. Senin böyle şeylere aklın almaz çünkü sen yapabileceğini bu milletin bunu başarabileceğini düşünemiyorsun, öngöremiyorsun. Senin bu millete olan aidiyetin sıfırlanmış. Kendini bu milletten yabancılaştırmışsın. Kendini yabancılaştırdığın gibi şimdi de yaptıklarınla sana oy verenleri, CHP'ye gönül verenleri yerel olmaktan milli olmaktan uzaklaştırıyorsun. CHP'li kardeşlerim uyanın. Ne diyor biliyor musunuz? Türkiye 11,1 büyümüş. Dediği şey şu: 'Türkiye freni boşalmış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor.' diyor. Lafa bak. Senin frenin boşalmış yokuş aşağı gidiyorsun da Türkiye'nin gittiğini zannediyorsun be gafil. Bunlardan bir şey olmaz. Bu millet bunlara asla iktidar vermez."

Çavuşoğlu, bugün uluslararası odaklar karşısında dik duran, mazlumun ve mağdurun aman dilediği her anda yanında olan bir Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hepsi bir araya gelmiş, yegane hedef 2019'da Cumhurbaşkanımızı nasıl Türkiye'nin başından uzaklaştırabiliriz. Yapamazsınız, başaramazsınız. Bu milletle Cumhurbaşkanımızın olan bağını koparamazsınız. Buna sizin gücünüz yetmez çünkü Cumhurbaşkanımızın ağzından dökülen kelimeler ve yaptıkları bu milletin kalbinden geçenlerdir, ruhundan geçenlerdir. Sen bunları anlamazsın. Sen varsa yoksa terörist şakşakçılığı yap, varsa yoksa uluslararası tuzakları kuranların buradaki payandalığını yap, varsa yoksa muhalefet edeceğim diye Türkiye'ye düşmanlık yap. Senin düştüğün durum, savrulduğun nokta bu. Bu millet artık seni tanıdı."

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına da değinen Çavuşoğlu, "Kudüs bizim kalbimizin içidir. Eğer biz sahip çıkmayacaksak, el atmayacaksak, birilerinin gelip el atmasını bekleyeceksek emin olun bu bizim sonumuzdur çünkü bizim için Kudüs İstanbul'dan, Bursa'dan, Diyarbakır'dan, Ankara'dan farklı değildir. Kudüs tasallut altına alındığında bilin ki inancımıza pranga vurulmuştur, bilin ki özgür değiliz." dedi.

Kaynak: